Bang & Olufsen Serenata, gadgetul extravaganţilor

01.10.2007
Bang & Olufsen Serenata, gadgetul extravaganţilor
Telefon mobil

Bang & Olufsen Serenata este destul de generos în ceea ce priveşte spaţiul de stocare, dar nu şi raportat la preţ. Cei care vor plăti 1.400 de euro vor primi 4 GB în care îşi vor putea stoca mai toate albumele preferate. Şi nu, nu include slot pentru card de memorie. Probabil nu ar fi dat bine cu desginul ales.

Telefon mobil

Ca telefon mobil, Serenata include mai toate funcţiile de bază, de la SMS, MMS şi e-mail, la navigarea pe Internet. Legat de nevigarea pe Internet, chiar dacă nu este clar deocamdată ce funcţii oferă browser-ul inclus, fericiţii şi bogaţii posesori se vor răsfăţa cu o navigare de mare viteză, graţie suportului 3G pe care şi cele mai ieftine telefoane noi îl oferă.

 Bang & Olufsen Serenata

Cei doi producători au cazut de acord asupra unei baterii de 1.000 mAh care, tot producătorii spun, rezistă la 3 ore de convorbiri sau 280 de ore în standby ca telefon. Ca player MP3 bateria ar trebui să ofere 5 ore de muzică la difuzor, respectiv 13 ore de ascultat la căşti.

Citind specificaţiile de pe site-ul oficial şi văzând pozele cu scumpul (la propriu) gadget, nu pot să spun că am înţeles pentru ce aş plăti (dacă aş plăti) cei 1.4000 de euro. Pentru numele producătorilor? Sau pentru desingul fantezist? Pentru că de funcţii nu poate fi vorba, pot să dau ca exemplu cel puţin 10 telefoane şi player MP3 mai bune şi mult mai ieftine. Dar dacă nu ar exista astfel de gadgeturi, atunci cu ce s-ar mai diferenţia cei cu bani şi pretenţii Nietzschene?

Player MP3

Împreună cu compania daneză de design şi producţie a sistemelor audio, telelevizoarelor şi telefoanelor, Bang & Olufsen, Samsung a dezvoltat un gadget, jumătate player MP3, jumătate telefon mobil. Bang & Olufsen Serenata nu este un telefon mobil obişnuit cu funcţie de media player, ci este un hibrid a cărei construcţie şi funcţionalitate se împarte între un telefon mobil şi un player MP3.

Bang & Olufsen Serenata este un gadget exclusivist, atât datorită desingului ieşit din comun, cât mai ales preţului. Cu siguranţă nu veţi vedea pe nimeni la metrou cu un Bang & Olufsen Serenata, pentru că cei care îşi permit să plătească 1.400 de euro pe un astfel de gadget, cu siguranţă nu circulă cu metroul.

Player MP3

Dincolo de desingul a cărei descriere o las pe seama imaginilor, Serenata, sau Samsung F3100 cum mai este denumit, dispune de 3 difuzoare: unul pentru funcţia GSM şi două pentru muzică. Producătorii afirmă cu mândrie că difuzoarele de care Serenata dispune nu se pot compara cu cele ale telefoanelor obişnuite. Difuzoarele Serenatei sunt scutite de distorsionări şi crează un efect acustic care aplifică nivelul de percepţie a bassului, fără nevoia unui subwoofer. Cei care preferă muzica în intimitate, au la dispoziţie o pereche de căşti EarSet 3 produse de compania daneză.

Navigarea se face cu ajutorul unui controller familiar celor care au sau măcar au văzut cum arată un iPod. Ecranul de 2.4 inch (240 x 240 pixeli) are funcţie touchscreen.

Bang & Olufsen Serenata

Urmărește Go4IT.ro pe Google News