Bilete la cinema pe telefonul mobil

13.07.2012
Bilete la cinema pe telefonul mobil

Încetul cu încetul, smartphone-urile devin din ce în ce mai interesante pentru utilizatorii din România prin apariţia unor servicii localizate utile. După lansarea aplicaţiei Speed Taxi şi lansarea serviciului de plată a abonamentelor RATB pentru o zi prin SMS, Vodafone a lansat, în colaborare cu Cinemagia şi Grand Cinema Digiplex Băneasă, primul serviciu pentru achiziţia biletelor pentru cinematograf.

Aplicaţia Cinemagia, disponibilă pe platformele iOS, Android şi Symbian, permite răsfoirea programelor cinematografelor şi, în cazul în care alegeţi un film la Grand Cinema Digiplex, permite alegerea orei de începere a filmului, a locului din sală şi plata directă a biletului. În cazul abonaţilor Vodafone, biletele se vor regăsi în factura lunară, utilizatorilor de cartele prepay urmând să li se deducă costul din credit.

După achitarea biletelor, utilizatorului i se oferă un cod QR care va fi validat la intrarea în sală sau un cod care va putea fi introdus manual. Din păcate preţurile sunt exprimate în euro, o decizie stranie explicată probabil de moneda cu care lucrează Vodafone, dar iniţiativa trebuie salutată. Sperăm că pe viitor mai multe cinematografe se vor alătura proiectului Cinemagia şi vor oferi mai mult decât simpla rezervare prin telefon.

Cinemagia Vodafone

Cinemagia iOS

Cinemagia Android
Urmărește Go4IT.ro pe Google News