Bixby a primit suport pentru comenzi vocale în limba engleză

19.07.2017

Cea mai criticată funncţie a lui Galaxy S8 a fost asistentul virtual Bixby, care la lansare nu părea să ajute utilizatorul cu prea multe lucruri. Motivul pentru nemulţumire era în principal lipsa funcţiilor de control vocal, care la momentul apariţiei erau disponibile doar în Coreea de Sud. Se pare însă că Samsung a reuşit să treacă peste problemele de la lansare, oferind acum un update pentru Galaxy S8 şi S8+ care adaugă control vocal în limba engleză.

Momentan funcţionalitatea de control vocal în limba engleză este disponibilă în Statele Unite ale Americii, urmând probabil ca şi alte ţări vorbitoare de engleză să primească suport în viitorul apropiat. Funcţionalitatea a existat în versiune beta pentru cei care doreau neapărat să testeze Bixby, însă abia acum a ajuns şi către publicul larg.

Se pare că lista de comenzi vocale prin intermediul Bixby este destul de obişnuită, asistentul virtual putând activa funcţii precum captura de ecran, pornirea funcţiei de lanternă, realizarea unei fotografii, realizarea unui album şi înregistrarea de notiţe. Desigur, toate aceste funcţii sunt disponibile doar în aplicaţiile proprietare Samsung, întrucât aplicaţiile realizate de alte companii nu au încă acces la integrarea cu Bixby.

Samsung a stabilit deja bazele pentru dezvoltatorii interesaţi să adopte Bixby prin intermediul Bixby Labs, care momentan oferă posibilitatea de a interacţiona cu aplicaţii Google precum Maps, Play Music, YouTube şi Facebook.

Actualizarea pentru dispozitivele din Statele Unite poate fi accesată prin simpla apăsare a butonului fizic Bixby, care va cere actualizarea pachetului de voci. Aceasta ocupă doar 44 MB şi poate fi descărcată prin intermediul reţelei 4G. Odată cu instalarea actualizării, Bixby poate fi activat fie prin apăsarea butonului fie prin rostirea mesajului „Hi, Bixby”.

Pentru a încuraja utilizarea serviciilor Bixby, Samsung a introdus un element de „gamification”, care adaugă la profilul personal puncte de experienţă. Acestea pot fi adunate trimiţând mesaje, iniţiind apeluri sau schimbând setări prin intermediul Bixby, iar pe 14 septembrie, cei care strâng mai multe puncte vor putea să le transforme în „Samsung Reward Points”. Acestea pot fi apoi folosite în programul de loialitate Samsung, care a fost utilizat şi la lansarea serviciilor Samsung Pay pentru a încuraja utilizarea acestora.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult