BlackBerry a anunţat Z30: BlackBerry OS 10.2, ecran de 5″ şi Snapdragon S4 Pro

BlackBerry a anunţat Z30: BlackBerry OS 10.2, ecran de 5

BlackBerry se află în cea mai neagră perioadă din istoria sa, însă compania nu a uitat promisiunea de a lansa noi terminale mobile până la finalul acestui an şi a anunţat astăzi Z30, cel mai mare şi cel mai puternic telefon lansat de companie până acum.

Zvonit încă din cursul verii sub numele de cod A10, noul BlackBerry Z30 este primul telefon care rulează versiunea 10.2 a noului sistem de operare BlackBerry OS 10. Telefonul este cel mai mare produs de canadieni până acum, acesta oferind un ecran cu o diagonală de 5”, panoul Super AMOLED şi o rezoluţie de 1280 x 720 pixeli, densitatea de 295ppi fiind suficientă dar nu şi impresionantă în comparaţie cu modelele de vârf contemporane care au trecut bariera de 400 ppi.

Platforma hardware este şi ea cea mai puternică folosită de BlackBerry până acum. În locul cipurilor Qualcomm MSM8960 sau Texas Instruments OMAP 4470, care au fost implementate în modelele Z10 şi Q10, BlackBerry a folosit acum Qualcomm MSM8960T, o platformă hardware superioară care oferă un nucleu dual-core Krait tactat la 1,7 GHz şi un procesor Adreno 320, performanţele acesteia fiind remarcate de noi atunci când am testat telefonul Sony Xperia SP.

BlackBerry Z30 oferă 2 GB de memorie RAM, 16 GB de memorie internă, card MicroSD, conectivitate LTE, WiFi a/b/g/n, NFC şi o baterie, din păcate nedetaşabilă, cu o capacitate de 2880 mAh. Camerele foto par a fi cele folosite de modelul Z10, acestea folosind senzori cu rezoluţii de 8, respectiv 2 MP.

Compania afirmă că Z30 oferă un sistem de antene care permit o recepţie mai bună în medii problematice, iar actualizările software includ o procesare audio care promite îmbunătăţirea calităţii convorbirilor VoIP, setări de prioritate pentru mesajele din BlackBerry Hub şi îmbunătăţiri ale interfeţei sistemului de operare.

Compania nu a anunţat încă un preţ pentru acest model. BlackBerry Z30 va fi disponibil începând de săptămâna viitoare în Marea Britanie şi Orientul Mijlociu, celelalte regiuni urmând să-l primească până la finele anului.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News