BlackBerry Motion: imagini cu noul smartphone „full touchscreen” al companiei canadiene

Autori: Adrian Popa, Cătălin Niţu 06.10.2017
BlackBerry Motion: imagini cu noul smartphone „full touchscreen” al companiei canadiene

Ştiam deja că următorul smartphone BlackBerry, cu numele de cod „Krypton”, urma să fie un model doar cu touchscreen, fără tastatură fizică, însă nu cunoşteam foarte multe lucruri despre el şi nici cum va arăta. O imagine de presă cu dispozitivul a ajuns însă pe internet, graţie unuia dintre cei mai celebri „leakeri”, Evan Blass, şi odată cu aceasta am aflat şi numele oficial pe care acesta îl va purta: BlackBerry Motion.

Spre diferenţă de modelele DTEK, care au fost lansate anul trecut fără butoane fizice pe partea din faţă, Motion beneficiază de un design complet original. DTEK erau practic derivate ale modelelor Alcatel Idol, produse tot de TCL, care beneficiau de software-ul dezvoltat de BlackBerry. Motion adoptă o formă similară cu cea a lui KEYone, cu un design mai subţire şi cu o serie de avantaje faţă de modelul cu tastatură.

În primul rând, BlackBerry Motion va fi primul smartphone al companiei care va beneficia de rezistenţă la apă. Apoi, în partea de jos a dispozitivului, vom avea de a face cu un buton fizic „Home”, cu logo-ul BlackBerry, în interiorul căruia ar putea fi integrat şi un senzor de amprentă (KEYone avea senzorul de amprentă integrat în tasta Space). Nu în ultimul rând, telefonul va fi orientat către autonomie ridicată.

Putem observa pe laterale cele trei butoane: volum, power şi un buton care probabil că va deschide un serviciu sau un asistent personal Blackberry, un jack audio şi o mufă USB Type-C în partea de jos. Alte detalii despre hardware-ul telefonului nu sunt încă destul de clare, însă cu siguranţă vom avea de a face cu o configuraţie mid-range premium, în ton cu ce am văzut pe KEYone.

Nu ştim când se va lansa oficial BlackBerry Motion şi nici cât va costa.