BlackBerry Motion şi ecranul său cu nano-diamante, testate pentru durabilitate

BlackBerry Motion şi ecranul său cu nano-diamante, testate pentru durabilitate

Lansat în luna octombrie a anului trecut, BlackBerry Motion a primit laude pentru construcţia bine realizată şi calitatea finisajelor oferite. Dar cât de rezistent este, de fapt, noul smartphone livrat de TCL, producătorul hardware-ului BlackBerry?

Ca de obicei, la aceste întrebări arzătoare au răspuns specialiştii în distrugere ai canalului YouTube JerryRigEverything, folosind un cutter cu lamă foarte ascuţită, instrumente speciale pentru testat rezistenţa la zgârieturi şi multă forţă brută.

BlackBerry Motion beneficiază de un hardware similar la interior cu modelul KEYone. Vorbim despre un chipset Snapdragon 625, 4 GB memorie RAM, 32 GB spaţiu de stocare şi o cameră foto de 12MP. Ecranul este complet nou, fiind bazat pe un panoul IPS cu raport de aspect 16:9, diagonală de 5,5” şi rezoluţie Full HD. Sub display găsim un buton Home cu logo-ul BlackBerry, care integrează şi un senzor de amprentă.

Noutăţile sunt însă rezistenţa la apă IP67, acelaşi nivel de rezistenţă precum iPhone 7 şi 8 şi un acumulator de 4.000 mAh, care ar trebui să ofere o autonomie de top, având în vedere configuraţia hardware disponibilă. La nivel software avem de a face cu Android 7.1 personalizat de BlackBerry în Canada, care beneficiază de sistemul de securitate DTEK, orientat către utilizatorii din mediul business.

 

Echipat cu scut DragonTrail Glass, ce include strat de „nano-diamante” pentru rezistenţă împotriva zgârieturilor, ecranul de 5.5” nu pare să beneficieze de mai multă protecţie decât alternativele protejate cu sticlă Gorilla Glass. Rămâne de văzut dacă nu cumva, stratul suplimentar de protecţie poate asigura o mai bună rezistenţă la uzura acumulată în timp.

BlackBerry Motion foloseşte o carcasă cu ramă metalică şi sticlă de înaltă calitate pentru protejarea camerei foto şi senzorul biometric. De asemenea, tastele Power/Volum sunt confecţionate din metal. Capacul aplicat la partea din spate este realizat din policarbonat şi are aplicat un model texturat, conferind protecţie la zgârieturi şi aderenţă îmbunătăţită.

Construcţia pe şasiu metalic conferă rezistenţă fizică impresionantă, încercările de îndoire a carcasei neavând urmări permanente. Din păcate, suprafeţele metalice se pot zgâria la contactul cu obiecte ascuţite, sau puternic abrazive.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult
Recomandare video