BlackBerry, ofertat de Samsung pentru suma de 7.5 miliarde dolari?

BlackBerry, ofertat de Samsung pentru suma de 7.5 miliarde dolari?

Potrivit unor informaţii dezvăluite de Reuters, citând surse rămase anonime, Samsung Electronics ar fi propus achiziţionarea companiei BlackBerry pentru o sumă consistentă de 7.5 miliarde dolari. Miza acestei achiziţii ar fi valorosul portofoliu de brevete deţinut de BlackBerry, care ar putea oferi companiei sud-coreene un avantaj competitiv în faţa marelui rival Apple.

Din documentele arătate publicaţiei Reuters reiese că Samsung a oferit un preţ de 13.35 – 15.49 dolari per acţiune, cu 38 – 60 % mai mult decât preţul actual de tranzacţionare la bursă. Detaliile tranzacţiei ar fi discutate deja de directorii celor două companii şi consilierii acestora într-o serie de şedinţe private ce au avut loc săptămâna trecută.

BlackBerry, ofertat de Samsung pentru suma de 7.5 miliarde dolari?

Între timp, reprezentanţii BlackBerry au emis un comunicat oficial prin care neagă implicarea în negocieri cu Samsung pentru oferte de preluare a companiei. Premeditat sau nu, zvonul privind o posibilă preluare de către Samsung a dus la aprecierea bruscă a acţiunilor BlackBerry, valoarea de tranzacţionare crescând cu aproape 30% imediat după publicarea raportului Reuters, urmând ca după valul iniţial de entuziasm cotaţia acestora să scadă cu aproximativ 15% sub nivelul maxim.

Zvonul lansat de Reuters nu este singurul de acest gen, ziarul canadian Globe and Mail dezvăluind că BlackBerry ar fi primit şi respins în ultimele luni mai multe oferte de preluare, consiliul director şi investitorii fiind preocupaţi cu găsirea unei strategii de restructurare care să aducă acţionarilor un profit mai mare. Aparent, aceştia consideră că ofertele actuale, unele evaluând compania la sume de peste 7 miliarde dolari, se înscriu mult sub valoarea potenţială la care BlackBerry ar putea să ajungă în următorii ani.

Cu negocierile aparent eşuate, Samsung e emis propriul comunicat de presă, negând oficial că ar fi ofertat preluarea companiei BlackBerry pentru suma de 7.5 miliarde dolari. Compania a calificat raportul publicat de Reuters drept nefondat.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult