BlackBerry Passport review

BlackBerry Passport review
Captură foto şi video

Captură foto şi video

Passport foloseşte cel mai puternic modul foto folosit de BlackBerry până acum, acesta împerechind un senzor de 13 MP cu un obiectiv F/2.0 cu stabilizare foto. După cum se observă în mostrele ataşate, imaginile capturate au un contrast bun, culori plăcute şi un nivel foarte bun de detalii. Camera are însă tendinţa să supraexpună şi să distrugă astfel zonele mai luminoase, iar post-procesarea, care reuşeşte de cele mai multe ori să reducă satisfăcător nivelul de zgomot, dă uneori nişte rateuri îngrozitoare. Captura macro este bună, deşi camera nu are o setare dedicată, acest aspect venind în ajutorul celor care scanează des documente.

În lumina slabă, stabilizarea optică se achită foarte bine de sarcini şi permite captura unor imagini clare cu detalii bune, însă tendinţa de supra-expunere se manifestă din nou neplăcut iar post-procesarea slabă devine şi mai deranjantă deoarece generează artefacte vizibile. Camera frontală de 2 MP este neimpresionantă, nivelul de detalii fiind cam mic iar culorile având deviaţii deranjante vizibile.

Captura video este mulţumitoare. Privind partea bună a paharului, se remarcă stabilitatea bună a fişierului H.264, coloana sonoră stereo clară, ajustarea destul de rapidă a expunerii şi nivelul mulţumitor de detalii. Pe de altă parte însă, captura video este trasă în jos de nişte ciudate variaţii ale balansului de culoare şi de artefactele de compresie generate de algoritmii slabi de post-procesare, acestea fiind vizibile şi deranjante în special pe suprafeţele uniforme.

Mostră captură video 1080p/60 (ZIP, 94MB)

Aplicaţia camerei foto a fost refăcută, aceasta oferind tot un mediu simplu dar cu ceva mai multe opţiuni. Aceasta oferă o focalizare ceva mai rapidă decât cea remarcată la modelele anterioare, captură în rafală, un mod HDR ceva mai bun decât cel văzut la Z10 sau Z30 care sugerează utilizatorului situaţiile în care trebuie activat dar care este cam lent din cauza capturii triple în rafală, captură Panoramică şi timer. O facilitate interesantă suplimentară este TimeShift, care foloseşte memoria internă a camerei pentru a realiza 10 capturi în serie. TimeShift implementează rutine pentru recunoaşterea fetelor, permite selectarea acestora, răsfoirea celor mai bune ipostaze din cele zece cadre capturate şi asamblarea lor finală într-un cadru unic. Terminalul permite captura în formatele 4:3, 16:9 şi 1:1 (primul fiind cel nativ), iar poziţia corectă de lucru a camerei foto este cea cu terminalul ţinut în poziţie verticală.

După captura foto/video, utilizatorul va putea îmbunătăţi rezultatele cu cele trei aplicaţii de editare. Aplicaţia pentru editare foto oferă un set interesant de opţiuni, precum ajustarea parametrilor imaginii, decuparea sau rotirea şi aplicarea unor filtre sau efecte, în timp ce editorul video permite aplicarea unui număr mai mic de filtre, decuparea, rotirea şi ajustarea luminozităţii, saturaţiei, contrastului sau volumului audio. Pentru editări video suplimentare, BlackBerry OS 10 oferă aplicaţia Story Maker, care permite aplicarea unor efecte procesate în timp real, inserarea de generice şi completarea cu o coloană sonoră.

 

Părţi pozitive

Design şi construcţie
Ecran IPS impresionant
Tastatură hardware eficientă
Platformă hardware puternică
Autonomie

Părţi negative

Dimensiuni şi greutate
Ergonomie slabă
Lipsa aplicaţii în BlackBerry World
Ecranul pătrat nu va fi pe placul tuturor

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News