BlackBerry va lansa DTEK60, un smartphone high-end cu Android

21.09.2016
BlackBerry va lansa DTEK60, un smartphone high-end cu Android

BlackBerry a anunţat în urmă cu două luni un nou terminal cu Android, realizat în parteneriat cu TCL Communications, bazat pe hardware-ul modelului Alcatel Idol 4S. Dintr-o eroare însă, compania pare să fi publicat detalii aproape complete despre următorul model pe care îl va lansa, care spre diferenţă de modelul mid-range deja dezvăluit, va fi orientat către utilizatorii de smartphone-uri high-end.

Noul BlackBerry a fost menţionat în documentele publicate pe site-ul companiei sub numele DTEK60, sugerând continuarea suportului pentru software de securitate de top. Acest model ar putea fi zvonitul terminal cu numele de cod „Argon”, care a fost zvonit în urmăc u mai multe luni alături de Neon şi Mercury. Neon s-a lansat sub numele DTEK50, deci probabil că vom mai primi cel puţin un terminal din această serie, probabil realizat tot în parteneriat cu TCL Communications.

DTEK60 va fi un smartphone de top, cu display care va măsura 5,5” în diagonală şi care va fi bazat pe un panou QHD (2560 x 1440 pixeli). La baza telefonului vor sta un chipset Snapdragon 820, 4 GB memorie RAM şi 32 GB spaţiu de stocare, caracteristici deja obişnuite pentru flagship-urile altor companii care sunt deja disponibile pe piaţă. Telefonul va fi echipat cu un sensor de amprentă, un port USB Type-C şi camere foto de 21, respectiv 8 megapixeli. Este interesantă listarea unui aşa numit „convenience key”, care ar putea sugera că telefonul va include un buton dedicat pentru activarea modului silenţios, asemeni tuturor modelelor iPhone sau noului OnePlus 3.

Probabil că şi DTEK60 va fi un model bazat pe un model Alcatel Idol, fiind realizat alături de TCL, iar imagini cu un smartphone al companiei chinezeşti care seamănă cu descrierile telefonului de la Blackberry există deja online, graţie comisiei TENAA din China. Între timp, pagina BlackBerry care a dezvăluit aceste informaţii a fost scoasă de pe site-ul oficial.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult