BlackBerry Venice va intra pe piaţă cu un alt nume

BlackBerry Venice va intra pe piaţă cu un alt nume

Blackberry face tot posibilul să evite discuţiile despre noile sale smartphone-uri cu Android, în ciuda faptului că acestea au ajuns deja în mâinile unor utilizatori. Mult aşteptatul model Venice, cu ecran glisant şi tastatură completă, are acum un nume final, care încă nu poate fi confirmat. Se pare că Venice este doar un nume de cod, iar titlul său final va fi „Priv”, întrucât va fi orientat către funcţii de securitate şi intimitate.

Compania canadiană a vorbit în trecut despre realizarea de dispozitive cu Android, însă una din piedicile care stăteau în calea unor astfel de proiecte era sistemul de securitate care nu corespundea standardelor Blackberry. Se pare că pentru modelul Priv a fost realizat un sistem dedicat, adaptat la sistemul de operare Google, care să ofere funcţii comparabile cu cele disponibile pe BlackBerry OS 10. Întrucât BlackBerry vizează în special mediul corporate cu dispozitivele sale, astfel de sisteme de securitate sunt foarte importane pentru potenţialii clienţi.

Cu siguranţă însă, un smartphone cu tastatură fizică va atrage şi public pasionat de redactarea de mesaje text sau care folosesc multe aplicaţii de socializare precum Whatsapp şi Facebook. O altă categorie de utilizatori care ar putea face trecerea de la un dispozitive ale altor companii pot fi cei interesaţi de hardware puternic, întrucât BlackBerry Priv va fi echipat cu chipset Snapdragon 808, 3 GB memorie RAM şi o cameră foto de 18 megapixeli cu stabilizare optică. Ecranul Super AMOLED curbat de 5,4” oferă rezoluţie QHD, iar cei interesaţi de spaţiu mai mult de stocare vor putea adăuga un card microSD.

Aşteptăm cu interes o declaraţie oficială din partea BlackBerry în legătură cu noul Priv, preţul fiind probabil cel mai important criteriu pentru succesul acestui model.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult