Blackphone – proiectul unui expert în criptografie pentru un smartphone imposibil de interceptat

Blackphone - proiectul unui expert în criptografie pentru un smartphone imposibil de interceptat

Silent Circle, o companie condusă de fondatorul PGP Phil Zimmermann şi Geeksphone, un mic startup cunoscut pentru seria de telefoane cu acelaşi nume pe care rulează sistemul Firefox OS, vor lansa un smarpthone imposibil de interceptat, adresat celor dornici să-şi păstreze comunicaţiile departe de ochi şi urechi indiscrete.

Blachphone va rula o versiune optimizată de Android numită PrivatOS, care permite primirea şi iniţierea de apeluri audio, sesiuni video chat, mesaje text şi transferuri de fişiere prin conexiune VPN securizată menită să anonimizeze activitatea utilizatorului. Suplimentar, platforma oferă şi facilităţi pentru criptarea şi protejarea datelor stocate în memoria dispozitivului, ce ar trebui să prevină accesarea lor de către persoane străine în cazul pierderii sau furtul telefonului mobil.

Blackphone, un smartphone imposibil de interceptat

Realizat folosind expertiza unei companii specializată în sisteme de criptare a comunicaţiilor, Blackphone va oferi utilizatorilor „tot ce au nevoie pentru a asigura intimitatea şi controlul deplin asupra comunicaţiilor pe care le fac, fără a renunţa la funcţiile avansate asociate de obicei unui smartphone high-end”.

Noul Blackphone şi soluţiile de securitate integrate cu sistemul PrivatOS pregătit de Phil Zimmermann vor putea fi testate cu ocazia expoziţiei Mobile World Congress 2014, desfăşurată începând cu 24 februarie la Barcelona. 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult