Blackview S8, smartphone cu 4 camere foto şi design elegant la preţ de buget [REVIEW]

05.04.2018
Blackview S8, smartphone cu 4 camere foto şi design elegant la preţ de buget [REVIEW]
Prezentare

Producător asiatic recunoscut pentru oferta smartphone bine diversificată la gama de buget, Blackview ne propune una dintre cele mai interesante clone Galaxy S9 de până acum, un smartphone echipat cu nu mai puţin de patru camere foto şi ecran de 5.7” care acoperă 90% din partea frontală a telefonului.

Prezentare

Blackview S8 prezintă un design foarte atrăgător, vădit inspirat de produsele Samsung, având ramă laterală din metal cu aspect cromat şi finisaje iridescente la partea din spate, aplicate unui capac din policarbonat cu margini curbate. Fără îndoială, impactul vizual este foarte puternic, dispozitivul putând trece cu uşurinţă drept unul premium, de câteva ori mai scump. Sigur, la preţul de 153 dolari nu putem vorbi despre performanţe high-end, iar dacă privim suficient de aproape începem să observăm mici imperfecţiuni la îmbinarea carcasei şi tendinţa suprafeţelor lucioase de a reţine urmele de amprente, în lipsa unui tratament oleofobic mai sofisticat.

În mod inevitabil, încadrarea la un buget mult mai mic presupune o serie de compromisuri, unele mai uşor de sesizat decât altele. Luăm spre exemplu spatele curbat, care imită foarte convingător aspectul de sticlă, folosind însă un panou din plastic transparent finisat la interior cu un model iridescent. O altă diferenţă uşor de remarcat la o privire atentă este forma ecranului, rotunjit la colţuri exclusiv prin forma scutului Gorilla Glass 4.

Alte aspecte, cum ar fi calitatea imaginii şi nivelul de performanţă resimţit cu versiunea bine optimizată de Android 7.0 sunt de apreciat. Dincolo de rolul imitativ, Blackview S8 este un produs echilibrat şi perfect capabil să ofere o experienţă consistentă la folosirea de zi cu zi.

Ecranul de tip bezel-less domină partea din faţă a telefonului, diagonala de 5.7” oferind spaţiu amplu de afişare. Totodată, formatul îngust dat de folosirea ratei de aspect 18:9 asigură că telefonul este suficient de îngust pentru a încăpea confortabil în palme. Rezoluţia 1440×720 pixeli poate părea mică după standardele unui vârf de gamă, însă majoritatea utilizatorilor nu vor sesiza diferenţa. Mai importantă este calitatea imaginii, destul de bună pentru un ecran IPS gândit ca soluţie low-cost.

Alegere foarte populară pentru multe smartphone-uri de buget, chipsetul MTK6750T al celor de la Mediatek  este prezent şi în cazul de faţă. Acesta pune la dispoziţie un CPU octa-core (până la 1.5GHz), GPU Mali T860-MP2, procesare HDR în modul foto şi filmare Full HD, conectivitate LTE Cat-6 (până la 300 Mbps) şi suport pentru încărcarea rapidă a bateriei. Memoria RAM în cantitate de 4GB este suficientă pentru majoritatea aplicaţiilor de Android, iar cei 64GB memorie internă pot găzdui o colecţie generoasă de fişiere media. Opţional, putem adăuga şi un card microSD, renunţând la una dintre cele două cartele SIM.

Blackview S8 – specificaţii:

 • Ecran: 5,7”, 1280 x 720 pixeli, IPS
 • Sistem de operare: Android 7.0
 • Chipset: MTK6750T
 • Procesor: 4 core Cortex-A53 1,5 GHz / 4 core Cortex-A53 1GHz
 • Procesor grafic: ARM Mali T860-MP2
 • RAM: 4 GB
 • Memorie: 64 GB
 • Card: slot micro SD
 • Date: 4G (800/850/900/1800/1900/2100/2300/2600MHz)
 • WiFi: 802.11 b/g/n dual-band
 • Bluetooth: 4.0
 • USB: microUSB
 • Cameră foto: 13 MP + 0.3MP, autofocus, cu flash LED
 • Cameră frontală: 13 MP + 0.3MP, cu flash LED
 • Filmare video: FHD
 • Baterie: 3180 mAh (nedetaşabilă)
 • Dimensiuni: 154 x 71.9 x 8.5 mm
 • Greutate: 188 grame
 • Senzori: proximitate, accelerometru, lumină ambiantă, biometric
 • Altele: OTG, Battery saver, radio FM, receptor A-GPS

Disponibil în versiuni de culoare negru, auriu şi albastru, Blackview S8 este livrat împreună cu un adaptor AC, cablu USB, set handsfree cu fir, folie protecţie pentru ecran şi husă pentru transport.

 

Experienţa în utilizare, Concluzie

Experienţa în utilizare

Blackview S8 dispune de un ecran de 5.7” cu rată de aspect 18:9, protejat sub un scut din sticlă cu margini curbate. Acesta este rezistent la zgârieturi superficiale, însă nu dispune de un tratament oleofobic foarte eficient, curăţarea urmelor de amprente fiind necesară destul de des. Lizibilitatea sub soare direct este bună, la asta contribuind şi modul de îmbinare prin lipire a panoului IPS cu scutul Gorilla Glass 4 şi luminozitatea nativă foarte bună.

Difuzorul poziţionat la partea de jos este puternic şi oferă sunet fără distorsiuni. Apelurile se aud clar şi puternic, doar microfonul fără funcţie noise-canceling putând pune unele probleme la folosirea în spaţii aglomerate.

Livrat cu o versiune nemodificată de Android 7.0, Blackview S8 oferă o experienţă cursivă la derularea listelor de meniuri şi folosirea aplicaţiilor uzuale. Acestea pornesc destul de repede şi în general, oferă o experienţă satisfăcătoare în utilizare. Cei obişnuiţi să schimbe rapid de la o aplicaţie la alta nu ar trebui să fie incomodaţi de cantitatea de 4 GB memorie RAM, suficientă pentru a păstra câteva aplicaţii folosite recent. Din păcate chipsetul Mediatek nu este prea reuşit în ce priveşte accelerarea 3D, jocurile de Android mai pretenţioase rulând cu un nivel de performanţă nu tocmai optim.

Prevăzut cu senzor biometric, Blackview S8 permite deblocarea ecranului cu o singură atingere la partea din spate, împiedicând totodată accesul neautorizat la funcţiile telefonului. Contrar aşteptărilor pentru un smartphone entry-level, senzorul de amprente este rapid şi precis, validarea amprentei durând mai puţin de o secundă.

Stabilitatea semnalului este bună, atât la reţeaua de telefonie mobilă, cât şi cea WiFi. În ce priveşte accesul la internet mobil, Blackview S8 poate atinge şi depăşi uşor viteza de 100 Mbps, atât folosind conexiunea 4G, cât şi cea Wi-Fi (banda de 5GHz). Din păcate lipsa suportului Wi-Fi AC limitează vitezele atinse cu reţele wireless la aproximativ 70Mbps în banda de 5GHz şi sub 50Mbps în cea de 2.4GHz, transferul fişierelor de mari dimensiuni durând ceva mai mult.

Blackview S8 – teste de performanţă:

 • 3DMark (Sling Shot Extreme) – 389
 • PCMark (Work performance) – 3322
 • AnTuTu Benchmark 7.0.7 – 55485
 • GFXBench 4.0 – Car Chase: 143 frames (Offscreen, 1080p)
 • Geekbench 4.1 – 618 (single-core), 2637 (multi-core)
 • A1SD benchmark – 144.28 MB/s citire / 150.03 MB/s scriere (memoria internă)

Camera foto

Blackview S8 dispune de o cameră foto principală de 13MP şi cameră frontală de 13MP, ambele ajutate cu câte un senzor auxiliar de 0.3MP şi blitz LED. Fără comentarii asupra senzorului de 0.3MP, al cărui rol este unul mai degrabă de decor, camera foto principală dă rezultate surprinzător de bune, oferind poze detaliate şi cu nivel de zgomot relativ mic, chiar atunci când avem la dispoziţie doar lumina artificială de la interiorul încăperilor. Desigur, cele mai bune rezultate le obţinem în prezenţa luminii naturale, telefonul putând înlocui cu succes un aparat foto dedicat. Singurul aspect de criticat este tendinţa de a supraexpune sau subexpune imaginea, în funcţie de zona aleasă pentru focalizare. Din fericire această problemă apare suficient de rar încât să poată fi trecută cu vederea.

Cât despre funcţionalitatea dual-camera, aceasta se limitează la aplicarea de efecte bokeh şi blur selectiv, indicând pe suprafaţa touch porţiunea din imagine pe care dorim să o evidenţiem. Însă efectul pare mai degrabă artificial, pozele rezultate fiind neconvingătoare.

Foarte asemănătoare celei aflate la partea din spate, camera frontală obţine poze surprinzători de bune, rezoluţia de 13MP şi blitz-ul LED contribuind la obţinerea unor portrete destul de reuşite.

Clipurile filmate la rezoluţie 1080p au un nivel de calitate acceptabil, iar cu activarea funcţiei de stabilizare electronică a imaginii putem obţine rezultate destul de bune.

Autonomie

Ajutat cu un acumulator de 3140 mAh, Blackview S8 reuşeşte să ofere aproximativ două zile de utilizare în regim moderat, sau o zi de utilizare intensivă, fără a fi necesară ajustarea luminozităţii ecranului sau limitarea accesului la internet.

Odată epuizat, acumulatorul poate fi încărcat în aproximativ două ore şi jumătate.

Concluzie

Smartphone cu design foarte atrăgător şi ecran spaţios, Blackview S8 reuşeşte o prestaţie convingătoare şi în privinţa experienţei de utilizare.

Ecranul este bine iluminat şi cu o calitate a imaginii peste aşteptări, apelurile de voce se aud clar prin casca audio, iar difuzorul extern este suficient de puternic. Configuraţia cu patru camere foto este mai degrabă un truc de marketing, însă pozele obţinute în modul standard sunt de bună calitate.

Totuşi, la acest nivel de preţ avem şi compromisuri, chipsetul Mediatek MTK6750T oferind performanţe modeste, după standardele actualei generaţii de telefoane high-end. Din fericire, versiunea bine optimizată de Android 7.0 ascunde foarte bine această limitare, Blackview S8 funcţionând fără sacadări sau timpi de aşteptare prea mari la pornirea aplicaţiilor.

Telefonul Blackview S8 a fost primit pentru testare din partea magazinului www.gearbest.com, de unde poate fi achiziţionat la preţul de 152.99 dolari. Comenzile livrate din depozitul Gearbest localizat pe teritoriu european nu presupun costuri suplimentare cu plata taxelor vamale, acestea fiind incluse în preţul listat în magazin.

Părţi pozitive

Raport bun calitate/preţ
Design full-screen, cu suprafaţă mare de afişare
Cameră foto cu rezultate mulţumitoare

Părţi negative

Spatele din plastic lucios se zgârie uşor

Tags:
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult