Blloc Zero 18 este un smartphone minimalist care promite să „vindece” dependenţa de aplicaţii mobile

24.10.2018
Blloc Zero 18 este un smartphone minimalist care promite să „vindece” dependenţa de aplicaţii mobile

Creat pentru a combate dependenţa de smartphone, Blloc Zero 18 este probabil cel mai deprimant smartphone din câte există.

Conceput pentru a funcţiona în modul alb-negru pentru majoritatea timpului, smartphone-ul face tot posibilul pentru a te descuraja să foloseşti aplicaţiile de mobil cu care eşti obişnuit, lăsând la îndemână doar funcţiile de bază ale unui telefon mobil.

În timp ce alte produse smartphone dau pe dinafară de funcţii gândite să le demonstreze rolul indispensabil în viaţa de zi cu zi, Blloc Zero 18 încearcă să fie un telefon mobil pur utilitar, la care funcţiile avansate sunt doar pentru urgenţe.

Din punct de vedere hardware, Blloc Zero 18 este un smartphone de nivel mid-range tipic pentru anul 2018, afişând un design vădit inspirat de iPhone X. Configuraţia este bazată pe chipsetul MediaTek Helio P23, ajutat cu 4GB memorie RAM şi un acumulator de 3,000mAh.

Principala diferenţă este interfaţa aplicată versiunii de Android, modificată pentru a afişa totul alb/negru şi descuraja cât mai mult accesarea oricărei aplicaţii de mobil. În funcţie de „diagnosticul” autoimpus, utilizatorii pot alege între două moduri de afişare Minimal Mode şi Blloc Mode. Primul are aspectul unei versiuni obişnuite de Androoid, include home screen, sertar pentru aplicaţii şi cam tot ce ai aştepta de la un smartphone, însă redat în culori monocrome. Blloc Mode conţine doar un set de cartonaşe cu cele mai importante aplicaţii, arătate împreună cu mesajele de notificare. Există şi un centru de notificări din care putem răspunde direct la mesajele primite din reţelele de socializare, evitând cu totul deschiderea aplicaţiei respective.

Până aici, totul se face în alb-negru. Dacă între timp nu ne îmbolnăvim de depresie, putem reveni măcar pentru scurt timp la universul colorat al aplicaţiilor de Android folosind atingeri scurte pe senzorul de amprente plasat la partea din spate.

Pentru efortul de a fi cât mai descurajant de folosit, Blloc Zero 18 cere un preţ de 359 euro

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult