Blu Studio Energy, smartphone-ul care promite o autonomie de 4 zile

Blu Studio Energy, smartphone-ul care promite o autonomie de 4 zile

Am primit veşti despre dispozitive destul de neobişnuite de la CES 2015, însă majoritatea sunt mai degrabă curiozităţi de moment decât produse care ar avea şanse reale să devină produse de succes. Compania Blu pare însă hotărâtă să aducă produse cu adevărat utile pe piaţă, anuntând mai multe smartphone-uri de medie, fiecare cu avantajele sale şi la preţuri foarte atractive pentru ceea ce oferă.

Probabil cel mai interesant dintre toate este Blu Studio Energy, un smartphone cu display de 5” care integrează o baterie de 5000 mAh. Aceasta ar trebui să asigure nu mai puţin de patru zile de utilizare „normală” sau două zile de utilizare „intensă”, conform declaraţiilor reprezentanţilor Blu, ceea ce este foarte rar întâlnit în zilele noastre. Cea mai bună parte a acestui telefon este faptul că poată să împartă energia din gigantul acumulator cu alte dispozitive, oferind posibilitatea de a le încărca prin port-ul său USB.

Blu Studio Energy

Din păcate însă, Studio Energy nu este vreun campion al performanţei. Acesta foloseşte un procesor quad-core MediaTek la 1,3 GHz, dispune de 1 GB de memorie RAM şi 8 GB de spaţiu de stocare, cât şi de doi senzori foto de 8, respectiv 2 megapixeli. Acestea alăturate rezoluţiei HD (1280 x 720 pixeli) plasează terminalul în partea de jos a segmentului mid-range. Din fericire, preţul este un avantaj. 179 de dolari fără contract înseamnă că oricine îşi poate cumpăra un asemenea telefon pe post de backup pentru momentele în care nu ai acces la o sursă de energie (de exemplu în vacanţă).

Blu a anunţat şi alte modele precum Vivo Air, un rebranding al modelului Gionee Elife S5.1 (unul ditre cele mai subţiri smartphone-uri de pe piaţă), care costă doar 199 de dolari şi integrează un display Super AMOLED de 4,8”, cât şi noi variante ale smartphone-urilor Life One şi Life XL. Acestea din urmă sunt două modele cu display de 5, respectiv 5,5”, care au primit procesoare Snapdragon 410 pe 64 de biţi şi LTE, însă nu multe alte avantaje. Preţurile sunt stabilite la 179 de dolari, respectiv 199 de dolari pentru modelul mai mare. De asemenea, compania a mai anunţat şi telefoanele Studio G, Studio X şi Studio X Plus la preţuri de 89, 129 sau 149 de dolari.

Ce-i drept, în afară de modelul Studio Energy, restul dispozitivelor din oferta Blu nu sunt foarte interesante, însă listele de specificaţii demonstrează că fiecare dintre acestea va fi vândut la un preţ corect pentru ceea ce oferă. Blu va lansa întreaga listă de produse înainte de finalul lunii ianuarie.

 

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult