Camera de pe Huawei P20 Pro ar putea oferi zoom 5x şi filmări în „super slow-motion”

21.03.2018
Camera de pe Huawei P20 Pro ar putea oferi zoom 5x şi filmări în „super slow-motion”

Zilele trecute aflam informaţii despre preţul lui Huawei P20 Pro, care părea să fie puţin cam „piperat” având în vedere modelele din trecut. Se pare însă că o mare parte dintre costurile în plus sunt justificate de o performanţă foto de top. Noi informaţii sugerează că vom avea de a face cu unul dintre cele mai avansate sisteme foto de pe piaţă, cei trei senzori având diverse funcţii, dintre care unele nu se regăsesc pe dispozitivele concurente.

Conform WinFuture, Huawei a ales să folosească un senzor de 40 de megapixeli pentru camera principală a lui P20 Pro, la care vor fi adăugaţi un senzor de 20 megapixeli alb-negru şi un senzor pentru zoom de 8 megapixeli. În timp ce senzorul alb-negru va fi folosit pentru îmbunătăţirea detaliilor în fotografiile normale şi pentru adăugarea efectului de bokeh în modul portret, cel pentru zoom este însă foarte interesant.

Implicit, acesta va oferi zoom 3X la rezoluţie de 8 megapixeli, însă folosit în tandem cu senzorul principal de 40 de megapixeli, acesta va putea oferi zoom optic de 5X, cel mai mare factor de mărire de pe un smartphone de până acum, fără să folosească elemente în mişcare. Probabil că software-ul va combina imaginea captată de senzorul de zoom cu un decupaj din centrul senzorului principal pentru a forma o imagine mărită clară.

Imagini la rezoluţie mai mare cu carcasa telefonului dezvăluie şi specificaţiile „oficiale” ale camerei. Aceasta va fi echipată cu lentile VARIO-SUMMILUX de la LEICA, cu diafragmă f/1.6 pentru senzorul principal şi f/2.4 pentru ceilalţi doi. De asemenea, distanţa focală pentru senzorul principal este „normală”, de 27mm, similar cu modelele precedente, în timp ce lentila pentru zoom va oferi o distanţă focală de 80mm.

Printre capabilităţile mai speciale ale camerei, în afară de zoom-ul peste medie se regăseşte şi posibilitatea de a filma la 960 de cadre pe secundă în rezoluţie HD (1.280 x 720 pixeli), ceva ce am văzut până acum doar pe Samsung Galaxy S9 şi ultimele două generaţii de dispozitive Xperia de la Sony.

 

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult