Camera iPhone 12 Pro, mai performantă decât Samsung și Vivo în testele DxOMark

14.11.2020
Camera iPhone 12 Pro, mai performantă decât Samsung și Vivo în testele DxOMark

Seria iPhone 11 a reprezentat un salt mare de performanță la capitolul fotografie pentru telefoanele Apple, iar modelele iPhone 12 promit acum îmbunătățiri și mai mari. Testele DxOMark confirmă o parte dintre declarațiile companiei de la evenimentul din luna octombrie, dezvăluind că Apple într-adevăr a reușit să îmbunătățească camera de pe iPhone 12 Pro, cel puțin. Noul smartphone Apple întrece în clasamentul DxO toate dispozitivele Samsung lansate anul acesta, însă rămâne în urma unor modele precum Huawei P40 Pro și Xiaomi Mi 10 Ultra.

De fapt, Apple pare să piardă multe puncte în acest clasament în special din cauza performanței sub cea a concurenței a camerei cu zoom. Aceasta a primit un mic upgrade, oferind acum o diafragmă mai deschisă f/2.0, însă senzorul destul de mic și factorul de mărire de numai 2x nu poate să compenseze destul pentru a concura cu camere cu 3 sau 5x zoom optic. De altfel, camera ultra-wide continuă să fie  cea mai slabă verigă din întregul sistem de camere Apple, iar aceasta este prezentă pe toate modelele iPhone 12.

Camera de pe iPhone 12 Pro este întrecută doar de Huawei și Xiaomi

Și totuși, chiar și cu două camere mai slabe decât altele la bord, acest telefon reușește să atingă un scor de 128 de puncte în testele DxOMark, coborând astfel cu un loc modelul Xiaomi Mi 10 Pro, care a obținut un scor similar, de 128 de puncte. Față de iPhone 11 Pro Max de anul trecut, noul model Pro are un aport de numai 4 puncte.

Punctele forte ale sistemului de cameră Apple par să fie rezultatele consistente în majoritatea condițiilor de iluminare, atât pe modul foto, cât și pe video. Culorile sunt naturale, focalizarea este rapidă și corectă, iar în interior, procesarea fotografiilor asigură păstrarea detaliilor în cadre, folosind algoritmii Deep Fusion. Nu în ultimul rând, stabilizarea video este foarte bună.

iphone 12 pro dxo

Dar senzorii de dimensiuni mici au și alte limitări, precum o plajă dinamică mai mică, un nivel de zgomot de imagine ridicat în cadre realizate în lumină slabă și diverse artefacte vizuale, inclusiv reflexii ale surselor de lumină foarte vizibile în special noaptea.

În teorie, modelul iPhone 12 Pro Max, care este echipat cu o cameră principală cu stabilizare mai eficientă și un senzor mai mare, ar trebui să fie chiar mai performant decât 12 Pro, în timp ce camera cu zoom ar trebui de asemenea să ofere rezultate mai bune, oferind un factor de mărire de 2,5x față de cea principală.

sursa: DxOMark

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult