Camera Quad din spatele telefonului: beneficii și justificări

11.05.2021
Camera Quad din spatele telefonului: beneficii și justificări

Performanța camerei este cea mai mare parte a noii generații de smartphone-uri. Creatorii de telefoane lucrează în mod constant pentru a îmbunătăți calitatea camerei. În mod similar, camera telefonului este un factor important, consideră utilizatorii înainte de a cumpăra telefonul. Acesta este motivul pentru care producătorii sunt zeloși să adauge Quad-Camera. Ulterior, marile branduri au început să configureze mecanismul Quad-Camera pe smartphone-urile lor.

După camera triplă, telefoanele sunt lansate cu o configurație cu patru camere, care conține lentile de utilități diferite pe spatele telefonului. De exemplu, unul dintre cei mai buni producători de smartphone-uri, Huawei, a lansat Huawei P Smart cu o cameră Quad în spate.

În tendința în creștere a Quad-Camera, mai multe companii de smartphone-uri sunt în cursă pentru a oferi senzori multipli. Există însă câteva întrebări precum „Ce înseamnă quad-camera” și „care sunt diferitele obiective din Quad-Camera? Aici veți primi toate aceste răspunsuri. Deci, să mergem mai departe!

Ce este Camera Quad?

Quad-Camera înseamnă pur și simplu patru camere din spatele unui telefon. La fel cum single, dual și triple înseamnă una, două și respectiv trei camere, Quad înseamnă patru.

Anterior, un set de camere duale pe spate și camere duale selfie pe un telefon erau considerate quad-camere. Dar, recent, lucrurile s-au schimbat. Acum, patru camere din spatele telefonului sunt considerate Quad-Camera .

Care sunt diferitele obiective din configurarea camerei Quad?

Există diferite obiective sau senzori în configurarea camerei Quad. Diferite mărci folosesc o combinație diferită de obiective în configurarea camerei Quad. Aici sunt câteva-

Tipul 1

  • Obiectivul camerei principale
  • Teleobiectiv
  • Obiectiv ultra grandangular
  • Senzor de adâncime

 Tipul 2

  • Obiectivul camerei principale
  • Obiectiv monocrom
  • Obiectiv ultra grandangular
  • Senzor de adâncime

Tipul 3

  • Obiectivul camerei principale
  • Obiectiv ultra grandangular
  • Obiectiv macro
  • Senzor de adâncime

Megapixelii și diafragma diferă, de asemenea, în diferite telefoane.

Cum funcționează Quad Camera?

Fiecare obiectiv din mecanismul camerei are funcții diferite. În același mod, fiecare senzor își joacă rolul pentru cerințe diferite în timpul unui clic.

Obiectivul standard sau principal ajută la captarea unei imagini ca de obicei. Acest senzor oferă o fotografie detaliată în lumină puternică și slabă, cu toate acestea, calitatea snap-ului este destul de legată de megapixeli. Mărcile oferă 24, 48 sau 64 megapixeli în senzorii principali.

Cu un obiectiv Teleobiectiv, zoomul a devenit digital. Obiectivul oferă de obicei zoom de 2x pentru fotografiile dvs. (obiectivul Huawei mate 20 Pro permite zoom de 3x). În loc să adauge zoom optic la camera principală, producătorii au început să adauge un teleobiectiv.

O lentilă ultra grandangulară oferă capacitatea camerei de a captura fotografii cu unghi larg. Un obiectiv cu unghi larg oferă un „câmp vizual” pentru a vă lărgi zona de captare. În zilele noastre, cele mai noi telefoane cu cameră quad oferă un câmp vizual de 120 de grade.

Senzorul de adâncime estimează adâncimea fundalului comparând subiectul. Folosind tehnica de detectare a adâncimii, camera dvs. permite Portret și Bokeh mai bune. Senzorul vă permite să vă concentrați cu ușurință pe subiect în timp ce estompați ușor fundalul.

Unii producători oferă și senzorul monocrom ca al patrulea obiectiv. Obiectivul monocrom ia o imagine alb-negru și o combină cu imaginea RGB capturată de camera principală. Acest proces ajută la plasarea mai multor detalii asupra imaginii.

De asemenea, un obiectiv macro se găsește în câteva telefoane ca al patrulea obiectiv, care permite camerei să capteze o imagine apropiată a unui subiect. Obiectivul oferă, de asemenea, capacitatea de a captura o imagine clară și detaliată a unui subiect mic la o distanță foarte apropiată.

De ce este nevoie de o cameră Quad?

Tendința camerelor Quad este pe val. Dar, avem nevoie de o cameră Quad în smartphone-uri? Mai mult, este o cameră Quad mai bună decât o cameră triplă?

Răspunsul este simplu, adăugarea mai multor obiective în configurația camerei oferă abilități fotografice suplimentare camerei telefonului. În camerele DSLR obțineți o imagine de calitate profesională. Dar pe un telefon, obiectivele voluminoase nu pot fi atașate. În mod similar, există o limită de dimensiune a obiectivului în telefoane. Deci, o alternativă, producătorii integrează mai multe lentile pentru caracteristici distincte.

După cum știți, performanța camerei telefonului a devenit unul dintre factorii cheie care influențează decizia de cumpărare a unui cumpărător de telefon. De aceea, producătorii de telefoane lucrează pentru a îmbunătăți calitatea imaginii camerei, care este acum aproape de DSLR.

Senzorul principal cu obiectiv ultra-larg sau teleobiectiv ajută la obținerea unei imagini de calitate profesională în diferite condiții de lumină. În timp ce, folosind un portret sau un senzor de adâncime, veți obține un portret și un bokeh mai buni. Alte obiective suplimentare, cum ar fi un obiectiv monocrom și un obiectiv Macro, adaugă detalii mai bune în fotografii.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Alex Manole
Alex Manole
Alex Manole este un tânăr jurnalist, aflat la început de carieră, absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din București. Alex este pasionat de gaming, internet și tehnologii neobișnuite. citește mai mult