Camerele iPhone 15, detaliate cu specificații tehnice neoficiale

06.09.2023
Camerele iPhone 15, detaliate cu specificații tehnice neoficiale

Așteptat pentru lansare pe 12 septembrie, iPhone 15 vine cu îmbunătățiri majore la departamentul foto, toate versiunile oferind 48MP pe camera principală, folosind senzori Sony mai performanță decât la predecesorul iPhone 14 Pro.

În timp ce saltul de rezoluție este binevenit, adevăratul upgrade este rezervat pentru iPhone 15 Pro Max, acesta fiind primul telefon Apple cu cameră periscope, capabilă de zoom optic până la valoarea 10x.

Specificații iPhone 15 și iPhone 15 Plus

Versiunea de bază iPhone 15 și modelul 15 Plus vor dispune de senzor principal de 48MP, altul decât cel folosit cu seria actuală iPhone 14 Pro. Apple ar fi selectat pentru noua serie iPhone un senzor Sony cu tehnologie stacked pixels, care ar trebui să îmbunătățească claritatea imaginii în condiții de luminozitate redusă.

Cameră principală: 48MP, f/1.8, Sony IMX803 1/1.3″

Telefoto: 12.7MP, f/2.8

Ultrawide: 13,4 MP, f/2,2

Specificații iPhone 15 Pro Max

Seria Pro și Pro Max vor avea camere principale și ultrawide cu specificații asemănătoare, Apple diferențiind modelul de top prin includerea unei camere periscope, probabil, superioară celei regăsită la rivalul Galaxy S23 Ultra. Potrivit zvonurilor oarecum contradictorii, nivelul de zoom optic ar putea fi de 5x sau 10x, însă la fel de plauzibil ar fi ca valoarea 10X să fie de fapt obținută prin zoom hibrid (ex. rezoluție redusă, folosind porțiunea centrală a senzorului de imagine).

Cameră principală: 48MP, f/1.8, Sony IMX803 1/1.3″

Telefoto: 12,7 MP, f/2,8, obiectiv periscop de 85 mm, 1/1,9″

Ultrawide: 13,4 MP, f/2,2

Tot pe surse aflăm și că noul modul periscope va avea distanță focală echivalent 85mm, deschidere f/2,8 și senzor de 1/1,9″. Aceasta ar implica un nivel maxim-teoretic pentru zoom optic de aproximativ 4x, valorii de tipul 5x și peste fiind obținute mai degrabă prin artificii software.

Cât despre motivul pentru care Apple a ales să livreze camera periscope drept o exclusivitate pentru cumpărătorii iPhone 15 Pro Max, justificarea prețului piperat oferă doar o explicație parțială. În realitate, seria Pro Max ar fi singura cu o carcasă suficient de groasă pentru acomodarea camerei periscope, Apple ezitând să sacrifice suplețea celorlalte două versiuni iPhone, doar pentru a face loc acestei dotări.

Potrivit zvonurilor, modulul camerei de pe 15 Pro Max va fi vizibil mai înălțat decât cel al lui 15 Pro și al generației anterioare Pro Max.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult