Când ar putea seria iPhone 13 să fie lansată pe piața internațională și în România

26.08.2021
Când ar putea seria iPhone 13 să fie lansată pe piața internațională și în România

Chiar dacă știm majoritatea lucrurilor pe care Apple se pregătește să le anunțe în cadrul evenimentului de lansare care are tradițional loc în luna septembrie, există un detaliu pe care nu l-am aflat încă: data la care va avea loc acesta. De asemenea, nu știm încă exact când va ajunge pe piață noua gamă de dispozitive iPhone 13, însă avem câteva noi informații care sugerează că totul ar putea avea loc foarte curând.

Apple ar putea anunța oficial iPhone 13 în doar câteva săptămâni

Conform IT Home, site de tehnologie din China, Apple este pe cale să anunțe evenimentul de lansare pentru noua sa gamă de smartphone-uri în viitorul foarte apropiat. De asemenea, se pare că pe lângă iPhone și probabil o nouă generație de Apple Watch, am putea să primim și mult așteptata generație cu numărul trei a căștilor AirPods, modelul de bază din gama Apple.

IT Home spune că evenimentul ar putea avea loc la începutul sau mijlocul lunii septembrie, iar data de lansare în magazine pentru iPhone ar putea fi 17 septembrie. De asemenea, căștile AirPods 3 ar putea ajunge pe piață începând cu 30 septembrie.

Astfel, este ușor să găsim data la care ar putea avea loc evenimentul Apple, întrucât compania a demonstrat ani de-a rândul un program strict și obiceiuri care se repetă. Având în vedere data de 17 septembrie pentru primele livrări de iPhone 13, putem deduce că precomenzile vor începe pe 10 septembrie, cu o săptămână mai devreme, într-o zi de vineri.

În România, iPhone ajunge de obicei mai târziu

Tradițional, Apple ține evenimentele de lansare în zile de marți, începând cu ora 20:00 a României, iar în prima vineri de după eveniment, produsele intră la precomandă. Astfel, lansarea ar putea avea loc pe data de 7 septembrie de la ora 20.

În România, telefoanele Apple întârzie o săptămână sau chiar două față de lansarea internațională din „valul întâi”. Astfel, primele modele ar putea ajunge în magazinele de specialitate și la operatorii din România pe 24 septembrie sau pe 1 octombrie. Desigur, având în vedere criza de semiconductori la nivel global, este posibil ca Apple să ofere stocuri prioritar piețelor mai dezvoltate, iar în consecință stocurile din România să întârzie și mai mult.

sursa: IT Home

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult