Când se lansează Android 9.0 Pie pe telefoanele Nokia din gama mai ieftină

28.01.2019
Când se lansează Android 9.0 Pie pe telefoanele Nokia din gama mai ieftină

HMD Global este una dintre puţinele companii care încearcă să actualizeze toate smartphone-urile Nokia din ultimii doi ani la cea mai recentă versiune de Android cât mai repede posibil, indiferent dacă fac parte din gama superioară, de medie sau gama de dispozitive ieftine. Până în prezent, compania a reuşit să ţină la zi software-ul multor dintre smartphone-urile lansate în ultimii doi ani, însă mai sunt câteva care încă nu au primit Android 9.0 Pie. Avem acum un program de lansare şi pentru cele care încă nu au fost actualizate.

Juho Sarvikas, CEO-ul HMD Global, a publicat pe contul său de Twitter o listă care dezvăluie perioada de lansare a actualizării la Android Pie pentru dispozitivele care au rămas neactualizate. Vorbim despre modelele din familiile Nokia 1, Nokia 2, Nokia 3, Nokia 5 şi Nokia 6, adică gama de dispozitive mai ieftine, care probabil că vinde cele mai multe unităţi din portofoliul său.

Sarvikas spune că HMD a reuşit anul trecut cu Android Oreo să fie cea mai rapidă companie de smartphone-uri la capitolul actualizări software, iar cu Android Pie va încerca să îşi doboare propriul record. Având în vedere planul pe care tocmai l-a prezentat, există şanse mari ca istoria să se repete.

Iată lista de dispozitive care vor primi actualizări în următoarele câteva săptămâni:

  • Nokia 5 – ianuarie 2019
  • Nokia 3.1 Plus – Ianuarie 2019
  • Nokia 6 – trimestrul 1 2019
  • Nokia 5.1 – trimestrul 1 2019
  • Nokia 3.1 – trimestrul 1 2019
  • Nokia 2.1 – trimestrul 1 2019
  • Nokia 3 – începutul trimestrului 2 2019
  • Nokia 1 – începutul trimestrului 2 2019

Trimestrul 1 al anului 2019 se termină pe 31 martie 2019, deci cele care vor primi actualizare în această perioadă vor primi fie în luna februarie, fie în martie. Trimestrul doi se termină pe 30 iunie 2019, deci modelele Nokia 3 şi Nokia 1 vor primi fie la sfârşitul primăverii, fie la începutul verii actualizarea la Android 9.0.

Există posibilitatea ca pentru multe dintre dispozitivele companiei, acest update să fie ultimul care aduce o nouă versiune de software. Modelele Nokia 1, 3, 5 şi 6 au fost lansate în 2017, iar producătorii de smartphone-uri cu Android promit în general doi ani de actualizări şi trei ani de actualizări de securitate. De asemenea, aceste modele nu sunt încadrate în programul Android One. Doar modelele lansate începând cu Nokia 8, în toamna lui 2017 şi cele din 2018 au fost lansate sub acest brand.

Este greu de crezut că dispozitivele Nokia care sunt aşteptate la Mobile World Contress vor fi lansate fără Android 9.0 din fabrică. Având în vedere că în această vară este aşteptată lansarea Android Q, nu ar fi ieşit din comun să ne aşteptăm la actualizări rapide pentru generaţia 2019 de dispozitive.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult