Când se lansează Huawei P50 în Europa

12.09.2021
Când se lansează Huawei P50 în Europa

Compania Huawei organiza tradițional în toamnă lansarea dispozitivelor din gama Mate, care veneau la pachet cu cele mai noi tehnologii ale companiei, de la procesoare de top proprietare, la noi modem-uri 5G sau sisteme de securitate. Anul acesta însă, este posibil să vedem o schimbare majoră în strategia companiei chineze. După un anunț întârziat al seriei Huawei P50 în China, următorul eveniment de lansare pare să se concentreze tot pe aceste modele, anunțând astfel disponibilitatea lor internațională.

Huawei P50 a fost anunțat în vară fără o dată de lansare

Huawei tocmai a anunțat un nou eveniment de lansare, care va ave loc pe data de 21 octombrie la Viena. Acesta se numește „Huawei new product launch event” și include o fotografie cu un smartphone văzut din profil. Acesta pare să fie însă modelul Huawei P50 Pro, anunțat deja în vară, dar care încă nu și-a făcut apariția în magazinele de profil.

De altfel, la anunțul inițial, Huawei nu a vorbit despre disponibilitate nici măcar în China, deci abia în octombrie s-ar putea să aflăm când vor ajunge aceste dispozitive pe piață.

huawei launch p50

Lansarea Huawei P50 în Europa ar putea marca și disponibilitatea HarmonyOS pe smartphone-uri în afara Chinei. Momentan am văzut HarmonyOS doar pe tabletele MatePad și pe ceasurile Huawei Watch 3 și 3 Pro. Pentru telefoanele deja lansate cu Android și EMUI, Huawei a dezvăluit recent EMUI 12, cu elemente inspirate de HarmonyOS. Odată cu lansarea P50 în Europa însă, compania ar putea să ofere sistemul său de operare și în această regiune.

Se pare că Huawei a rezolvat parțial problema procesoarelor, colaborând acum cu Qualcomm pentru integrarea de cipuri cu 4G în dispozitivele sale. Deja seria P50 a fost anunțată cu chipset Snadpragon 888 pentru modelele P50 și P50 Pro. Modelul de top poate fi livrat însă și cu procesorul proprietar Kirin 9000, probabil Huawei folosind ultimele sale stocuri pentru această variantă.

sursa: Phone Arena

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult