Când se lansează Mate X2, următorul telefon pliabil de la Huawei

08.02.2021
Când se lansează Mate X2, următorul telefon pliabil de la Huawei

Huawei a înregistrat o scădere foarte mare în vânzările de smartphone-uri în 2020, însă începe anul 2021 în forță. Compania a confirmat deja pe contul său oficial de Weibo că urmează să lanseze modelul Huawei Mate X2, cel de-al treilea dispozitiv cu ecran pliabil din portofoliul său. Avem acum și o dată de lansare, un detaliu oficial, confirmat de imaginea de promovare, cât și o serie de imagini neoficiale cu dispozitivul.

Huawei Mate X2 va fi lansat foarte curând

Mate X și Mate Xs au fost dispozitive cu ecran pliabil la exterior, mergând în altă direcție față de Galaxy Fold și Galaxy Z Fold2. Compania a ales să integreze un singur ecran, care poate fi folosit în două moduri: un mod standard, care permite utilizarea asemeni unui telefon obișnuit, și modul deschis, care permite utilizarea în mod tabletă.

huawei mate x2 lansare

Pentru Mate X2, pe care Huawei îl va lansa pe 22 februarie în China, compania alege un design mai degrabă similar cu cel al dispozitivelor pliabile de la Samsung. Vorbim despre un ecran pliabil la interior, care ar putea fi chiar mai plăcut în utilizare. Asta pentru că se zvonește că acest model nu va avea un decupaj pentru camere frontale pe ecranul interior. Camera frontală va fi prezentă doar pe ecranul exterior, ceea ce înseamnă că vei putea realiza selfie-uri și apeluri video doar în modul de utilizare cu ecranul principal pliat. Asta dacă Huawei nu plănuiește să ne facă o surpriză și să integreze o cameră sub display.

Interesant este însă faptul că modelul Mate X2 va folosi procesorul Kirin 9000, același pe care l-am întâlnit pe seria Mate 40. Informațiile neoficiale de anul trecut sugerau că în urma restricțiilor SUA, compania avea un stoc limitate de procesoare pe stoc. Asta sugerează că Mate X2, la fel ca dispozitivele Mate 40 și Mate 40 Pro, vor fi disponibile în număr mic la raft.

Având în vedere că modelele Mate X și Mate Xs nu s-au găsit în foarte multe magazine, iar atunci când au apărut în oferta lor au costat peste 10.000 de lei în România, probabil că nici Mate X2 nu va fi mai ieftin.

sursa: Engadget, Weibo

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult