Când se lansează OnePlus 10T, următorul flagship al brandului

21.07.2022
Când se lansează OnePlus 10T, următorul flagship al brandului

OnePlus a anunțat oficial data la care vom vedea următorul său smartphone din gama high-end. După o lansare la începutul anului pentru un singur model OnePlus 10 Pro, fără o variantă non-pro, se pare că la începutul lunii august vom avea parte de OnePlus 10T, un model high-end „standard”, fără o variantă „Pro”. Evenimentul de lansare va avea loc pe data de 3 august, la New York, iar odată cu noul telefon va debuta și noua versiune de software OxygenOS 13 de la OnePlus.

OnePlus 10T va oferi îmbunătățiri față de modelul 10 Pro din primăvară

Informațiile despre OnePlus 10T au circulat deja pe internet în ultimele câteva săptămâni și se pare că vom avea de a face din nou cu o configurație flagship, dar și cu îmbunătățiri semnificative față de OnePlus 10 Pro-ul deja lansat. De exemplu, noul model este așteptat cu un ecran OLED de 6,7” la 120 Hz, însă cu margini plate, nu rotunjite. Acest lucru va bucura cu siguranță o parte din potențialii clienți, mai ales când vedem că în ultimii ani multe companii s-au îndepărtat de ideea de ecran curbat.

Configurația hardware va avea la bază un procesor Snapdragon 8+ Gen 1, cel mai nou chipset de top de la Qualcomm, alături de până la 12 GB RAM, 256 GB stocare și un acumulator de 4.800 mAh cu încărcare rapidă la 150W. Acesta nu ar fi primul model de telefon cu o viteză atât de mare de încărcare, însă ar fi al doilea model de la OnePlus, după modelul mid-range OnePlus OnePlus Ace, lansat în urmă cu doar câteva luni.

OnePlus 10T - 3 august

Fiind un model „non-pro”, sistemul de camere va fi puțin diferit față de cel al lui OnePlus 10 Pro. În locul unui sistem cu trei camere avansate, vom avea de a  face cu un sistem cu o cameră avansată și două camere secundare mai modeste. Este așteptat un senzor de 50 megapixeli cu branding Hasselblad pentru camera principală, un senzor de 8 megapixeli din gama „mid-range” pentru ultra-wide și o cameră de 2 megapixeli „macro”.

OxygenOS 13 va debuta alături de noul telefon

Aceste compromisuri ar putea aduce însă acest model pe piață la un preț mai accesibil. Se zvonește că va costa între 3.000 și 4.000 yuan în china, adică între 435 și 580 de euro. La preț similar, noul Nothing Phone (1), lansat de Carl Pei, co-fondator OnePlus, oferă un procesor mid-range.

Alături de OnePlus 10T, care cu siguranță va atrage majoritatea atenției în cadrul evenimentului, OnePlus ne promite și o debutul OxygenOS 13, noul său sistem de operare bazat pe Android 13. Acesta va fi lansat însă abia la toamnă, după lansarea oficială a sistemului de operare de la Google. Totuși, OnePlus este de obicei unul dintre primii parteneri Google care aduc pe piață o actualizare pentru telefoanele sale recente, deci OnePlus 10 Pro și probabil versiunile OnePlus 9 vor primi update la OxygenOS 13 înainte de sfârșitul anului.

Compania a lansat și o primă imagine de presă cu OnePlus 10T, care pare să arate telefonul cu un spate texturat, care aduce aminte de primul model OnePlus One.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult