Când se lansează și cât ar putea costa Samsung Galaxy Fold Lite, telefonul pliabil accesibil

29.06.2020
Când se lansează și cât ar putea costa Samsung Galaxy Fold Lite, telefonul pliabil accesibil

Nu este tocmai un secret faptul că Samsung pregătește un model Galaxy Fold Lite. Acesta ar trebui să fie primul smartphone cu ecran pliabil care intră în „mainstream”, cu specificații de top, dar mici compromisuri la anumite capitole pentru a păstra un preț scăzut. În timp ce toate indiciile de până acum sugerau că telefonul ar putea fi anunțat în doar câteva luni, se pare că acesta ar putea întârzia semnificativ mai mult. Avem acum noi informații neconfirmate care spun cât va ajunge pe piață Galaxy Fold Lite, dar și prețul estimativ la care va fi introdus în oferta Samsung.

Care vor fi diferențele între Samsung Galaxy Fold Lite și modelele deja lansate

Până în prezent, Samsung a adus pe piață doar două dispozitive cu ecran pliabil. Este vorba despre originalul Galaxy Fold, lansat în toamna anului trecut și modelul Galaxy Z Flip, un telefon de tip „clamshell” lansat în primăvară, alături de seria Galaxy S20. În timp ce prețul de 2.000 de euro al modelului Fold era extrem de prohibitiv, Z Flip venea la un preț mai apropiat de cel al unui S20 Ultra, de exemplu.

Totuși, cu asemenea prețuri, este destul de clar că succesul în piață nu va fi răsunător. Pe lângă un Galaxy Fold 2 și un Z Flip 5G, ambele modele pliabile care ar trebui să fie anunțate în curând, Samsung se pare că pregătește și un Galaxy Fold Lite. Acest model ar trebui să ofere experiența de utilizare de pe un model Fold de top, dar într-un format mai economic.

Acesta ar adopta forma unei tablete care se pliază, însă la exterior acesta ar renunța la ecranul mic, care adaugă la prețul final. Acesta ar fi înlocuit de un ecran subțire și compact, similar cu cel de pe Z Flip. De asemenea, ecranul său ar putea fi doar perforat, fără o cameră de adâncime pentru camera frontală. Nu în ultimul rând, acest model ar putea folosi un ecran fără stratul de sticlă flexibilă UTC (ultra-thin glass).

În ciuda acestor compromisuri, modelul Galaxy Fold Lite ar putea fi echipat însă cu un procesor de top, Snapdragon 865, dar numai cu antene 4G, nu și 5G.

Cât va costa și când va fi disponibil

Pachetul final nu pare să ofere o experiență total diferită de cea a unui Galaxy Fold obișnuit. Totuși, prețul său ar putea fi surprinzător. Pentru un telefon cu ecran pliabil și un procesor de top, Samsung ar putea cere pe Galaxy Fold Lite 1.000.000 won în Coreea de Sud, adică aproximativ 900 de dolari americani. Vorbim deja despre un preț redus la jumătate după doar un an de la lansarea modelului original premium.

Desigur, lansarea propriu-zisă ar putea fi amânată până la începutul anului 2021, conform The Korea Herald.

sursa: SamMobile

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult