Când vom vedea porturi USB 3.0 pe tablete şi telefoane?

09.01.2012
Când vom vedea porturi USB 3.0 pe tablete şi telefoane?

O mare parte din laptopurile comercializate la ora actuală vin cu cel puţin un port albastru. Plăcile de bază care nu costă foarte mult au două în dotare. Au fost uitate oare dispozitive precum smartphone-urile sau telefoanele mobile? Cei de la USB Implementers Forum spun că nu, însă va mai trebui să aşteptăm aproximativ un an.

Cablu adaptor USB 3.0 la microUSB 3.0

Standardul USB 3.0 aduce o viteză brută de 5 Gbps, care se traduce în viteze reale de transfer ce variază între 50 MB/s şi 150 MB/s. În plus, cresc şi tensiunile de alimentare. Aceasta reprezintă o problemă pentru dispozitivele mobile. Reprezentanţii forumului mai sus menţionat au spus că pentru tablete şi telefoane mobile, viteza de transfer brută va fi limitată la 800 Mbps.

Mufele microUSB 3.0 tată şi mamă

O altă problemă este dată de dimensiunile mufei. Aşa cum puteţi observa în imagini, mufa microUSB 3.0 este de aproape două ori mai lungă decât cea standard. Cât de estetică va fi ea când va fi implementată în dispozitive ce încap în buzunar? Alături de viteza de transfer mărită, un alt avantaj al mufei microUSB 3.0 ar putea fi scăderea timpului de încărcare al bateriei. Primele tablete şi smartphone-uri cu mufe USB 3.0 sunt aşteptate la finalul anului 2012 sau la începutul lui 2013.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News