Care sunt primele telefoane confirmate cu Snapdragon 8 Gen 1. Lista oficială

01.12.2021
Care sunt primele telefoane confirmate cu Snapdragon 8 Gen 1. Lista oficială

Noul processor Snapdragon 8 Gen 1 a fost anunțat oficial de către Qualcomm, iar descrierea sa este impresionantă din multe puncte de vedere. Accentul pare să fie pus în special pe capabilitățile de captură foto, dar și de procesare AI, însă aportul de performanță vine cu un consum redus de energie, care ar putea să ofere o autonomie mult îmbunătățită. Deja, câțiva dintre partenerii Qualcomm au anunțat că telefoanele lor vor folosi noul procesor. Iată care sunt primele dispozitive confirmate cu Snapdragon 8 Gen 1

Xiaomi 12

La fel ca în anii trecuți, Xiaomi va fi prima companie care va folosi chipset-ul Qualcomm pe o nouă serie de smartphone-uri. Compania a anunțat existența seriei Xiaomi 12. Anunțul a fost făcut chiar de către CEO-ul Lei Jun, însă acesta nu a confirmat o dată de lansare sau alte detalii. Știm doar că Xiaomi 12 se va lansa „în curând”. Cel mai probabil, seria va fi disponibilă pentru început în China, urmând să ajungă în Europa în următoarele câteva luni.

Se pare însă că nu acestea vor fi telefoanele care vor folosi noul senzor foto de 200 megapixeli ISOCELL HP1 de la Samsung. Acesta va fi integrat pe noi telefoane care vor fi lansate abia în 2022.

Moto Edge X30

Lenovo este una dintre primele companii care promite un telefon cu Snapdragon 8 Gen 1, sub brandul Motorola. Acesta se numește Moto Edge X30 și va beneficia de un eveniment de lansare pe data de 9 decembrie, în China. Nu se știe dacă noul telefon va fi disponibil în magazine înainte de sfârșitul anului.

Conform informațiilor de pe site-ul 3C, unde dispozitivul a fost deja certificat, Moto Edge X30 beneficiază de noul procesor de la Qualcomm, un ecran AMOLED de 6,67” la 144 Hz, acumulator de 5.000 mAh cu încărcare la 68 W și un sistem de camere pe format 50+50+2 MP, cu o cameră frontală de 60 megapixeli, ceva ce nu am mai văzut până acum.

moto edge x30

Este posibil ca Moto Edge X30 să fie lansat în vest sub numele de Moto Edge 30 Ultra, sau poate că Lenovo pregătește de fapt două dispozitive cu același procesor. Vom afla detalii despre acest dispozitiv săptămâna viitoare.

Realme GT2 Pro

Realme este o altă companie care a confirmat faptul că următorul său telefon, Realme GT2 Pro, va folosi noul chipset Snapdragon 8 Gen 1. Telefonul urmează să fie anunțat în viitorul foarte apropiat și, de data aceasta va fi un „adevărat flagship”, după ce modelele de top din trecut erau doar telefoane mid-range cu procesoare puternice.

Lista de specificații, pe care o avem la îndemână pe baza leak-urilor, sugerează o configurație cu ecran AMOLED de 6,5” la 120 Hz, 12 GB memorie RAM, până la 512 GB stocare internă, încărcare la 125 W, și sistem de camere de 50 megapixeli cu stabilizare.

Alți producători care au confirmat că lucrează la dispozitive cu Snapdragon 8 Gen 1

Avem și o listă completă a producătorilor confirmați care vor folosi Snapdragon 8 Gen 1. Am inclus și companiile de mai sus, cu mențiunea că doar acestea au anunțat și numele dispozitivelor care le vor folosi. Restul de brand-uri din listă doar confirmă că lucrează, însă nu au anunțat și numele telefoanelor.

  • Xiaomi
  • Redmi
  • OnePlus
  • OPPO
  • Vivo
  • Realme
  • Nubia
  • Black Shark
  • Motorola
  • iQOO
  • Honor
  • Sony
  • ZTE
  • SHARP

sursa: GSM Arena, 2, Android Central, 2

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult