Care va fi rezoluţia camerei foto pentru iPhone 6

24.03.2014
Care va fi rezoluţia camerei foto pentru iPhone 6

Potrivit unor surse apropiate companiei din Cupertino Apple nu joacă după regulile urmate de principalii săi competitori, alegând să proiecteze un telefon iPhone 6 care impresionează mai puţin cu lista de specificaţii şi mai mult prin calitatea funcţiilor oferite.

iPhone 6 ar putea folosi tot o cameră foto de 8MP

Astfel, lista cu specificaţii iPhone 6 ar putea să menţioneze tot o cameră foto de 8MP, dar cu o mai bună calitate a imaginii decât cea oferită de actualul model iPhone 5C. Diferenţa de calitate ar putea fi dată de un nou set de lentile cu deschidere F/1.8 (faţă de F/2.2), includerea unui sistem de stabilizare optică mai eficient decât alternativa software folosită în prezent şi alte optimizări aduse senzorului de imagine.

În timp ce Apple bate pasul pe loc cu rezoluţia 8MP mizând pe avantajele unei mai bune calităţi a imaginii, majoritatea producătorilor vor fi migrat deja spre rezoluţii mai mari. Potrivit lui Ming-Chi Kuo, specialist al companiei de analiză KGI Securities, livrările de senzori foto cu rezoluţie 13MP vor  ajunge până la finalul acestui an să reprezinte aproximativ 65% din total, cu tendinţă de creştere şi în anul 2015.

Potrivit aceluiaşi analist, Sony deţine o cotă de 65.7% din piaţa senzorilor foto cu rezoluţie 13MP sau mai mult. În plus, Sony ar putea plusa până la finalul acestui an cu un senzor de 1/2.4 inch şi rezoluţie 21MP, rezervat unor modele smartphone de top ca viitorul Sony Xperia Z3.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult