Cât a ajuns să coste primul iPhone acum pe eBay. Unele licitaţii ajung şi la 25.000 de euro!

24.01.2020
Cât a ajuns să coste primul iPhone acum pe eBay. Unele licitaţii ajung şi la 25.000 de euro!

În urmă cu 13 ani, Steve Jobs se urca pe scenă pentru a prezenta primul iPhone. Acesta a fost descris drept un dispozitiv „3-in-1”, care combina un telefon, un iPod (cel mai popular produs Apple la momentul respectiv) şi un dispozitiv de comunicare conectat la internet. La momentul respectiv, părerile au fost împărţite, majoritatea criticilor spunând că ecranul tactil nu va putea înlocui o tastatură fizică pentru redactarea de texte, în timp ce durata de utilizare la o singură încărcare, de numai o zi, era considerată „ridicolă”.

Lansat iniţial la un preţ de pornire de 500 de dolari americani, cu abonament la AT&T, iPhone-ul original nu a fost niciodată un dispozitiv „ieftin”. Cei care vor să cumpere unul în 2020, pentru o colecţie, s-ar putea să aibă o surpriză atunci când vor încerca să caute unul în condiţii bune. Preţurile acestui model au explodat de-a dreptul pe eBay, unele modele ajungând şi la peste 25.000 de euro.

Este uimitor faptul că încă există iPhone-uri din 2007 încă sigilate şi cu ambalajul original intact. Cei care încă deţin aşa ceva, speră să le vândă în schimbul unei mici averi, întrucât există destui colecţionari interesaţi de telefoane originale în condiţie perfectă. Fiind vorba despre modele care nu au fost încă scoase din cutie, este ca şi cum ai cumpăra în 2020 un telefon nou, doar că acesta a fost produs cu 13 ani în urmă.

Cel mai probabil, cei care colecţionează astfel de dispozitive nu vor dori să le şi desfacă, ci doar să le păstreze într-o stare cât mai bună în continuare, din diferite motive. Unii ar prefera probabil să le păstreze pentru ei, alţii să le păstreze pentru viitor, când preţurile unui iPhone original din 2007 ar putea să crească şi mai mult, întrucât acestea vor deveni din ce în ce mai rare. Cu fiecare dispozitiv încă sigilat, al cărui ambalaj este desfăcut, preţul modelelor care rămân sigilate va creşte şi mai mult.

Adevărul este că dacă vrei să cumperi doar un iPhone 2G (cum a fost numit după lansarea modelului 3G), poţi să faci asta şi la un preţ mic. Un iPhone într-o condiţie destul de bună, cu cutia originală şi accesorii nu costă mai mult de 100 de euro cu tot cu transport internaţional. Totuşi, cu cât telefonul este mai puţin folosit, cu cât are mai puţine urme şi cu cât are mai multe dintre accesoriile originale, cu atât îi creşte valoarea. Un „pachet complet” poate să coste în jur de 400-500 de euro, în timp ce modelele desfăcute dar încă în condiţii „foarte bune” urcă pe la preţuri între 750 şi 2.500 de euro.

În acest segment, este foarte important pentru cumpărător să studieze bine piaţa, întrucât unele modele mai ieftine ar putea să nu se prezinte conform descrierii, iar altele modele mai scumpe să fie puse la un preţ foarte mare fără un motiv întemeiat.,

În cele din urmă, avem modelele sigilate, care se vând acum pe eBay de obicei la licitaţie. Nu sunt niciodată foarte multe disponibile, iar preţurile ating cote incredibile. Cel mai ieftin iPhone sigilat de pe eBay din acest moment a ajuns la o valoare a licitaţiei de 13.054 de lire. Mai există un model de 18.000 de dolari la preţ fix, încă o licitaţie care a ajuns la 20.000 euro şi în cele din urmă o licitaţie de 25.000 de euro pentru un model de 16 GB sigilat.

Având în vedere raritatea acestor modele, deja faptul că are 4, 8 sau 16 GB stocare nu mai contează, întrucât telefoanele oricum nu vor fi niciodată cumpărate la aceste preţuri pentru a fi folosite în viaţa de zi cu zi.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult