Cât costă Honor 50, primul telefon cu servicii Google al companiei din ultimii doi ani

26.10.2021
Cât costă Honor 50, primul telefon cu servicii Google al companiei din ultimii doi ani

Versiunea europeană a smartphone-ului Honor 50 are acum și un preț oficial. Acesta, alături de Honor 50 Lite sunt primele smartphone-uri ale brandului chinez care ajung în Europa în ultimii ani și totodată primele care sunt livrate cu servicii Google preinstalate din 2019 și până în prezent. Compania Honor s-a separat de Huawei în urmă cu un an, atunci când a fost preluată de un conglomerat chinez. Conducerea companiei și echipele de cercetare și dezvoltare au rămas intacte în urma tranziției, spuneau oficialii Honor la acel moment.

Honor 50 și 50 Lite, lansate în Europa

Honor 50 se va lansa la începutul lunii noiembrie, după o lansare în China în luna iunie. Prețul de pornire pentru modelul standard este de 529 euro, în configurația cu 6 GB RAM și 128 GB stocare internă. Modelul imediat superior costă 599 euro și vine cu 8 GB RAM și 256 GB stocare internă. Telefonul urmează să fie lansat în 40 de țări, însă, din păcate, România nu este încă printre acestea.

Honor a integrat pe varianta standard un chipset Snapdragon 778G de la Qualcomm, alături de un ecran OLED curbat cu rezoluție Full HD+ și refresh rate de 120 Hz. Încărcarea rapidă se face la 66W, iar acumulatorul are o capacitate de 4.300 mAh. Camera principală folosește un senzor de 108 megapixeli, în timp ce restul camerelor sunt din gama mid-range cu rezoluții de 8, 2, respectiv 2 megapixeli (ultrawide, macro, adâncime).

Modelul de bază, Honor 50 Lite (diferit de Honor 50 SE din China), va porni de la un preț de 299 euro și vine de asemenea cu 6 sau 8 GB memorie RAM. Acesta beneficiază de o configurație mai „misterioasă”. Nu știm încă ce procesor folosește, însă vine echipat doar în variante cu 128 GB stocare, acumulator de 4.300 mAh și ecran la 60 Hz IPS cu diagonală de 6,67”. Încărcarea rapidă este tot la 66W. Camerele sunt tot patru la număr, diferențele fiind la nivelul camerei principale, cu rezoluție de 64 megapixeli și celei ultrawide de 16 megapixeli.

sursa: The Verge

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult