Cât de bine construit este Galaxy S22 Ultra. Rezistența carcasei și protecția la zgârieturi a fost pusă la încercare

02.03.2022
Cât de bine construit este Galaxy S22 Ultra. Rezistența carcasei și protecția la zgârieturi a fost pusă la încercare

Galaxy S22 Ultra este fără îndoială unul dintre cele mai dorite telefoane Samsung ale momentului, apreciat pentru nivelul de performanță pe care îl oferă din formatul unui gadget de buzunar. Având un preţ nu tocmai modic, de peste 6000 Lei în oferta magazinelor din România, unii utilizatori se întrebă mai în glumă sau în serios ce se poate întâmpla cu Galaxy S22 Ultra dacă este folosit în mod intensiv. Cum rezistă carcasa la uzură și ce se întâmplă dacă uiți telefonul în buzunarul de la spate și te așezi.

Răspunsul a fost dat pe celebrul canal YouTube JerryRigEverything, „sacrificând” un exemplar Galaxy S22 Ultra abia scos din cutie.

În primul test, ecranul lui S22 Ultra este „încercat” pentru rezistența la zgârieturi, obținând 6 puncte pe scara MOHS, un rezultat cât se poate de banal, care nu îl departajează de alte telefoane mult mai ieftine.

Protejată cu o micro-folie din plastic, pre-aplicată din fabrică, rama metalică a telefonului nu lasă prea multe speranțe pentru un rezultat onorabil la contactul cu lama ascuțită a unui cutter, finisajul vopsit cedând cu un sunet specific. Putem doar presupune că același rezultat ar urma și în urma contactului neprevăzut cu alte obiecte dure, cum ar fi podeaua de ciment. Deloc încurajator, butoanele metalice pot fi „extrase” din corpul carcasei dacă sunt agățate din lateral, designul gândit de inginerii Samsung folosind elementele cauciucate de etanșare drept înlocuitor pentru un mecanism de retenție dedicat.

Bine protejat în corpul telefonului, accesoriul S Pen trebuie însă manevrat cu grijă, carcasa din plastic reciclat extras din plase de pescuit colectate de pe fundul oceanului fiind surprinzător de casantă.

Trecând peste „testul cu bricheta”, complet irelevant pentru utilizarea normală a telefonului, testul de îndoire relevă o construcție surprinzător de solidă, pentru un telefon atât de mare și acoperit cu sticlă față-verso. În ciuda efortului depus de autor, nu pot fi auzite sunete care să indice apariția de fisuri, iar niciuna dintre suprafețele fixate cu adeziv nu s-au desprins.

Cel puțin atât timp cât nu este scăpat pe jos, Galaxy S22 Ultra demonstrează o rezistență structurală excelentă și protecție rezonabilă la uzură, simpla echipare cu o carcasă de protecție performantă fiind probabil suficientă pentru majoritatea scenariilor de utilizare.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult