Cât de bune sunt noile iPhone XS şi XS Max, în privinţa vitezei de acces la internet

18.09.2018
Cât de bune sunt noile iPhone XS şi XS Max, în privinţa vitezei de acces la internet

Îmbunătăţit semnificativ la partea de design, iPhone XS are ce demonstra şi la partea de performanţă, noul chipset Apple A12 îmbunătăţind semnificativ viteza şi capabilităţile noului model iPhone.

Spre deosebire de originalul iPhone X, noul model nu se mulţumeşte cu includerea conectivităţii LTE pe lista cu specificaţii. iPhone XS este primul telefon Apple care oferă acces la servicii de internet mobil cu viteze Gigabit, mulţumită noului modem LTE cu suport 4 x 4 MIMO. Disponibil de ceva timp pentru telefoane cu sistem Android, acesta permite viteze în download substanţial mărite, acolo unde reţeaua de telefonie 4G permite acest lucru.

În practică, testele desfăşurate cu reţeaua americană AT&T au relevat o viteză maximă de 72.24Mbps, mai mare decât ce poate fi obţinut cu rivalele T-Mobile şi Verizon, dar complet neimpresionant faţă de ce poate fi obţinut deja cu unele reţele de comunicaţii 4G din România. Măcar, ştim că iPhone XS este mai rapid decât alte produse smartphone chiar şi în reţele congestionate, rămânând de văzut care sunt performanţele posibile în condiţii aproape ideale. Echipat cu hardware similar, putem aştepta ca şi modelul iPhone XS Max să ofere performanţe comparabile.

Mai puţin strălucit, modelul de buget iPhone XR rămâne cu vitezele 4G LTE atinse cu modelul iPhone X de anul trecut, a cărui platformă hardware este preluată fără prea multe modificări. Vestea bună este că, deşi la nivel de specificaţi diferenţele sunt destul de mari, în practică vitezele prin conexiuni 4LTE nu diferă foarte mult, limitările reţelelor de telefonie mobilă având un impact mai mare.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult