Cât de performant este Snapdragon 870: primele teste cu Motorola Edge S

22.01.2021
Cât de performant este Snapdragon 870: primele teste cu Motorola Edge S

Motorola a fost unul dintre primii parteneri Qualcomm care a confirmat că va lansa un nou smartphone echipat cu noul chipset Snapdragon 870. Acesta se va numi Motorola Edge S, și, în ciuda numelui, primele fotografii cu dispozitivul nu par să sugereze că există legături foarte mari între acesta și flagship-ul Edge+ de anul trecut în materie de design. Totuși, la nivel de performanță, cele două dispozitive vor fi apropiate. Cel puțin asta reiese din primele teste de pe AnTuTu.

Motorola Edge S va fi un flagship de buget

Din câte putem vedea din aceste imagini, Motorola Edge S, pare să fie mai degrabă un nou model intermediar care să ocupe spațiul dintre Edge-ul mid-range și Edge+, care era un veritabil flagship. Ecranul este acum plat și pare să integreze un panel de calitate mai slabă decât OLED-ul folosit anterior, în timp ce camerele foto, chiar dacă sunt patru la număr, par a fi dintr-o categorie inferioară. Motorola Edge+ folosea un senzor Samsung de 108 megapixeli, la fel ca modelele Galaxy Ultra și telefoanele de top de la Xiaomi.

Design-ul camerelor este însă unul familiar. Motorola pare să se fi inspirat de la Apple, cu o „cocoașă” dublă. Avem un spațiu puțin ieșit în relief, care delimitează cele patru camere și apoi fiecare în parte se ridică încă puțin peste acest decupaj, cu câte un inel metalic. Nici camerele frontale nu sunt tocmai „tradiționale”. Motivul pentru care acest ecran pare să fie un LCD este faptul că Motorola a mai folosit un decupaj dublu pe alte modele cu astfel de paneluri, dar niciodată pe telefoane cu OLED.

În cele din urmă avem performanța lui Motorola Edge S. Acesta va fi cu siguranță un telefon foarte performant, dacă testul din AnTuTu este realizat pe o versiune finalizată a dispozitivului. Cu un scor de 679.860 puncte, acesta se apropie de cele mai bune rezultate pe care le-am văzut până acum în acest test. Chipset-ul Snapdragon 870 pare să ofere o performanță superioară chipset-ului Snapdragon 865 și chiar puțin mai bună decât 865+, dar nu se ridică la nivelul noului Snapdragon 888.

Totuși, având în vedere că telefoanele cu Snapdragon 870 vor avea prețuri sub 800 de dolari, conform Qualcomm, în timp ce Snapdragon 888 este realizat pentru modele de peste 1.000 de dolari, diferența de preț și performanță pare să fie justificată. Oricum, pentru majoritatea activităților pe care utilizatorii le întreprind pe dispozitive mobile, ambele procesoare se vor comporta foarte similar.

sursa: GSM Arena

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult