Cât de performant este telefonul Xiaomi cu Snapdragon 875 de pe site-ul GeekBench

09.11.2020
Cât de performant este telefonul Xiaomi cu Snapdragon 875 de pe site-ul GeekBench
Concept new.qq/Tencent

Ne apropiem din ce în ce mai mult de data de 1 decembrie, când producătorul american de procesoare Qualcomm ar trebui să dezvăluie noul său chipset high-end de mobil: Snapdragon 875. Astfel, deja încep să apară teste neoficiale cu dispozitive echipate cu acest procesor, Xiaomi fiind una dintre primele companii care a fost depistată în baza de date GeekBench cu un astfel de procesor „la bord”. Se pare însă că dispozitivele din prezent sunt încă în stadiu de prototip, întrucât rezultatele de performanță sunt sub așteptări.

Xiaomi are deja un prototip cu Snapdragon 875 în funcțiune

Știm deja că noul Snapdragon 875 ar trebui să ofere un aport de performanță de 25% față de Snapdragon 865 de anul trecut. Totuși, telefonul M2012K11C de la Xiaomi, care este listat pe GeekBench echipat cu un chipset Qualcomm cu numele de cod „haydn” (cel care știm deja că reprezintă Snapdragon 875), nu reușește să atingă un scor foarte mare. Chiar și așa, putem găsi câteva detalii interesante despre acesta.

Aparent, noul chipset va folosi 8 nuclee, care vor rula la trei frecvențe. Cel mai puternic nucleu, noul Cortex-X1, va porni de la o frecvență de bază de 2,84 GHz, nucleele de medie vor atinge 2,42 GHz, în timp ce nucleele eficiente vor rula la 1,8 GHz. Este o așezare internă similară cu Snapdragon 865, care folosea un nucleu foarte puternic, trei nuclee puternice la frecvență mai mică și patru nuclee eficiente la viteză și mai mică. La capitolul GPU, Snapdragon 875 va folosi un cip nou: Adreno 660. Față de generația trecută, procesul de fabricație va fi mai mic, pe 5nm.

xiaomi snapdragon 875

Din păcate, nu avem un rezultat concludent de performanță. Dispozitivul Xiaomi testat nu pare să fie bine optimizat, sau foarte bine răcit, întrucât a atins un scor de „numai” 1.105 puncte în testele single-core și 3.512 în multi-core.

sursa: GeekBench

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult