Cât de rezistent este iPhone 14, comparat generației anterioare

20.09.2022
Cât de rezistent este iPhone 14, comparat generației anterioare

Faptul că iPhone 14 nu este un produs complet nou nu este neapărat un lucru rău, testele de anduranță publicate pe canalul YouTube JerryRigEverything demonstrând exact acest lucru.

Altfel spus, iPhone 14 este un telefon indesctructibil, comparat oricărui alt flagship cu Android. Sigur, iPhone 14 nu este cu nimic mai imun la zgârieturi, iar protecția împotriva „abuzurilor” cu bricheta este la fel de slabă ca până acum

Per total, iPhone 14 aduce doar îmbunătățiri minore comparat predecesorului iPhone 13, doar modelul de bază renunțând la „cimentul” aplicat spatelui din sticlă, în favoarea unei soluții la fel de durabile, dar care permite înlocuirea la orice centru de service.

Per total, iPhone 14 nu este mai rezistent la zgârieturi decât modelul anterior, testele oprindu-se tot la nivelul de duritate MOHS 6-7. Nici rama laterală confecționată din aluminiu anodizat nu este mai rezistentă, finisajul realizat prin vopsire demonstrând anduranță similară unui telefon mult mai ieftin.

Per total, carcasa telefonului este protejată doar de „limbajul” de marketing și carcasa de protecție achiziționată separat. Nici măcar lentilele cu strat de safir aplicate camerei foto de pe spatele telefonului nu se arată mai durabile, testele practice arătând protecție chiar mai slabă decât întâlnim la partea din față.

Per total, iPhone 14 nu este cu nimic mai prejos de modelele anterioare, chiar dac nu impresionează prea mult prin dotările nou dobândite. Astfel, noul iPhone va rezista fără probleme dacă este păstrat într-o carcasă de protecție adecvată și se va zgâria la fel de ușor dacă este folosit ca atare, unul dintre cele mai costisitoare produse smartphone din lume părând intenționate pentru folosirea „cu mănuși”, evitând orice accidente care ar putea deprecia achiziția foarte costisitoare.

Mai mult ca în alți ani, autorul  testului punctează natura efemeră a produsului/serviciului achiziționat, iPhone 14 venind cu opțiune de conectivitate prin satelit care îți poate salva viața, însă doar în primii doi ani, după care ar trebui să te devii abonat la serviciul oferit inițial cu titlu gratuit.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult