Cât de rezistent este Oppo Reno, cel mai elegant smartphone din oferta producătorului chinez (VIDEO)

16.07.2019
Cât de rezistent este Oppo Reno, cel mai elegant smartphone din oferta producătorului chinez (VIDEO)

Disponibil în două variante, una cu şi una fără cameră cu zoom 10x, Oppo Reno atrage atenţia cu designul ciudat al camerei frontale, integrată într-un sistem în formă de aripă de rechin vizibil la partea de sus.

Modelul standard Oppo Reno este un dispozitiv mid-range premium, similar cu dispozitivele de top din trecut ale companiei. Vorbim despre o configuraţie hardware cu ecran OLED de 6,4”, chipset Snapdragon 710 şi variante cu 6 sau 8 GB RAM, cu 128 sau 256 GB spaţiu de stocare intern.

Oppo Reno 10x Zoom Edition este un dispozitiv premium din toate punctele de vedere, în contrast. Acesta integrează chipset-ul Snapdragon 855, un ecran de 6,65” şi un sistem de camere îmbunătăţit, care beneficiază de camera periscopică prezentată la MWC, care permite mărirea de 10 ori a subiectului fotografiat. Ambele modele beneficiază de slot microSD pentru extinderea spaţiului de stocare.

În ce priveşte designul carcasei, cele două variante sunt asemănătoare, cu mici diferenţe sesizabile în zona camerei foto. În cazul de faţă, carcasa variantei Oppo Reno fără zoom optic ar putea fi mai rezistentă la testul de îndoire, dimensiunile ceva mai compacte ajutând rigidizarea carcasei.

Sticla Gorilla Glass aplicată pe ecran oferă doar protecţie medie în faţa zgârieturilor, testele relevând o anduranţă până la nivelul 6 pe scara Mohs. La fel poate fi spus şi despre spatele telefonului, finisajul mat ascunzând ceva mai bine zgârieturile superficiale. Mult mai expusă la uzură, rama laterală metalică este uşor de zgâriat, căzăturile accidentale lăsând cel mai probabil urme permanente.

Testul de îndoire este trecut cu brio, carcasa bine rigidizată evitând un colaps catastrofal. Totuşi, panoul aplicat prin lipire la partea din spate se desprinde parţial, demonstrând modul de îmbinare fără atenţie la partea de etanşare a carcasei.

Per total, Oppo Reno este un telefon bine construit, care ar trebui să reziste destul de bine folosirii de zi cu zi, mai ales în condiţiile folosirii unei carcase de protecţie adecvate.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult