Cât de rezistent este Pixel 4a, telefonul Google cu carcasă de plastic. VIDEO

08.11.2020
Cât de rezistent este Pixel 4a, telefonul Google cu carcasă de plastic. VIDEO

Google a reușit cu Pixel 4a să lanseze un telefon ieftin, care oferă un nivel de performanță decent și o cameră foarte bună, mai bună și decât ale unor modele high-end de pe piață. Totuși, prețul său scăzut și construcția din plastic, ar sugera că Google a făcut multe compromisuri pentru a putea realiza acest model. Se pare însă că un telefon rezistent la abuzurile zilnice nu trebuie să fie obligatoriu din materiale premium, atât timp cât este construit într-un mod inteligent.

Pixel 4a trece de testele de rezistență, în ciuda construcției din materiale mai ieftine

Noul clip de la JerryRigEverything, canalul de YouTube al lui Zack Nelson, faimos pentru testele de rezistență, demonstrează că un telefon din plastic poate fi uneori de preferat față de unul de sticlă. Desigur, acesta nu arată la fel de bine precum smartphone-urile din ultima vreme, însă nici nu are un risc la fel de mare de a se sparge atunci când este scăpat pe jos. Singura componentă mai fragilă rămâne însă sticla care acoperă ecranul, care este de tip Gorilla Glass 3, o generație mai veche, care teoretic nu este la fel de rezistentă la șocuri. La zgârieturi însă, este similară în performanță cu cele mai noi.

Dar cel mai surprinzător lucru la Pixel 4a este faptul că nu se rupe și nici nu se sparge ecranul atunci când este îndoit, chiar dacă corpul său nu se întoarce singur la starea inițială. Asta pentru că nu are o ramă metalică, care să asigure rezistență în plus. Chiar și așa telefonul rămâne într-o singură bucată, fără să se desprindă ecranul sau să se crape sticla.

Singura problemă cu Pixel 4a este disponibilitatea telefonului, acesta fiind vândut oficial în doar câteva țări din lume. Ceea ce este o veste proastă pentru fanii Android, întrucât acesta este unul dintre cele mai ieftine telefoane care oferă și o cameră performantă și o experiență software „curată”, fără interfețe personalizate.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult