Cât de rezistent este telefonul pliabil Oppo Find N în testul de anduranță extremă. VIDEO

23.01.2022

Samsung a demonstrate în 2021 că telefoanele pliabile pot fi și rezistente, oferind pentru prima dată certificare IP68 pentru Galaxy Z Fold3 și Z Flip 3. Modelele pliabile din trecut erau vulnerabile în special la praf, care putea ajunge în balama, lucru ireversibil, care afecta fiecare deschidere a dispozitivului. Se pare că Oppo a învățat aceste lecții de la Samsung, întrucât modelul Oppo Find N, primul său dispozitiv pliabil, pare să reziste la fel de bine precum variantele Galaxy. Din păcate, are și aceleași vulnerabilități.

Oppo Find N pare să fie un telefon pliabil foarte bine construit

Oppo Find N a fost prezentat oficial în luna decembrie și se pare că va ajunge în Europa în viitorul apropiat. Telefonul ia formula popularizată de Samsung și încearcă să o îmbunătățească prin reducerea dimensiunilor pentru ecranul pliabil interior, dar și prin lățirea ecranului exterior. În consecință, experiența de utilizare este una ceva mai „normală” pe ecranul exterior și mai puțin complicată la interior.

Totuși, din punct de vedere al rezistenței, încă există câteva motive de îngrijorare. În primul rând, ecranul interior este în continuare acoperit cu plastic, care se poate zgâria de la orice fel de interacțiune mai „brutală”. Inclusiv unghia utilizatorului poate zgâria ecranul, iar folia de deasupra panelului OLED nu pare să fie una pe care să o poți schimba acasă. Oppo spune că are un strat de sticlă ultra-subțire (UTG) sub folia de plastic, însă asta va asigura rezistență la șocuri, nu la zgârieturi.

Din fericire, telefonul pare să fie construit din materiale rezistente, în rest. Vorbim despre sticlă Gorilla Glass Victus pe exterior și metal de jur-împrejur. De altfel, cele două părți ale ecranului pliabil se închid fără a lăsa un spațiu între ele, lucru care poate fi  un avantaj, dar și un dezavantaj. Dacă particule de praf sau alte obiecte care pot cauza daune ecranului sunt prinse la mijloc, acestea nu vor putea ieși decât după deschiderea ecranului pliabil.

Testul de praf este însă foarte promițător, întrucât nu pare să afecteze elementele în mișcare ale telefonului. Balamaua a funcționat la fel de bine după ce a întâlnit un pumn de praf și pietricele în testele JerryRigEverything.

Dacă aveați în plan să cumpărați un Oppo Find N odată ce ajunge și în România, poate că acum veți putea sta mai liniștiți în legătură cu rezistența acestuia la utilizarea zilnică.

sursa: JerryRigEverything

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult