Cât de rezistente sunt iPhone 15 și 15 Plus, noile modele iPhone fără carcasă din Titan

28.09.2023
Cât de rezistente sunt iPhone 15 și 15 Plus, noile modele iPhone fără carcasă din Titan

Contrar așteptărilor, iPhone 15 Pro Max s-a dovedit a fi cel mai fragil telefon Apple, versiunile iPhone 15 și 15 Plus trecând cu brio testul de îndoire, în timp ce zgârieturile aplicate pe rama din aluminiu cu lama unui cuțit arată cam la fel ca pe finisajul din titan.

Aruncând în zona ridicolului actuala strategie de marketing Apple, iPhone 15 Pro Max este singurul model din seria iPhone 15 rămas cu daune permanente în urma testului de îndoire. Chiar și repetat în mod insistent cu edițiile iPhone 15, iPhone 15 Plus și iPhone 15 Pro, experimentul nu concluzionează cu o reparație costisitoare, prin înlocuirea capacului din sticlă.

Punând sare pe rană, testele făcute cu iPhone 15 și 15 Plus arată că noul șasiu cu inserție din titan pe rama exterioară este doar un artificiu de marketing, telefonul fiind la fel de vulnerabil la zgârieturi, în timp ce alternativele rămase cu o construcție integral din aluminiu nu se arată cu nimic mai prejos în ce privește rigiditatea și integritatea structurală a carcasei.

Iar dacă ar fi să fim și mai răutăcioși, am putea spune că finisajul ramei metalice disponibil pe versiunile iPhone 15 mai slab cotate arată și se simt mai bine la atingere, în timp ce versiunea din titan este mai „prietenoasă” doar cu urmele de amprente.

O altă veste bună ține de noul Ceramic Shield, alternativa Apple sa sticla Gorilla Glass dovedindu-se superioară în ce privește rezistența la zgârieturi superficiale.

Per total, iPhone 15 este (probabil) cea mai bună generație iPhone de până acum. Trecând peste problemele cu supraîncălzirea consemnate la modelul iPhone 15 Pro, noua serie iPhone are toate semnalmentele unui produs Apple ajuns la maturitate, chiar dacă, ușor „perisabil” în absența unei carcase de protecție.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult