Cât de ușor reparabil este OnePlus 9 Pro, comparat altor modele flagship

02.04.2021
Cât de ușor reparabil este OnePlus 9 Pro, comparat altor modele flagship

Dezasamblat de specialiștii iFiXit, OnePlus 9 Pro nu impresionează prin modul de asamblare, fiind unul dintre dispozitivele mai greu de accesat pentru înlocuirea componentelor esențiale.

La fel ca alte modele flagship de generație recentă, OnePlus 9 Pro este un telefon cu multe „capcane”, începând cu adezivii puternici folosiți pentru îmbinarea carcasei, până la numeroșii conectori tip panglică folosiți pentru atașarea componentelor modulare.

Problemele încep încă de la extragerea panoului din sticlă aplicat la partea din spate, adezivul puternic îngreunând serios orice încercare pentru dezasamblare nedistructivă.

Dacă motivul intervenției este înlocuirea ecranului, vor trebui mai întâi extrase numeroase alte componente, printre care și antenele 5G de nouă generație.

Una dintre puținele vești bune este că producătorul OnePlus a prevăzut o modalitate facilă pentru extragerea acumulatorului, sub forma unor benzi de care să poți trage pentru a rupe fixare cu adeziv.

Deși nu face telefonul mai ușor de reparat, un alt atu ține de folosirea unui ecran complet plat, mai rezistent la șucuri externe decât soluțiile de tip curbat.

Per total, iFixit acordă un scor de numai 4 din 10 puncte pentru ușurința intervențiilor de reparație.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult