Cât ține bateria la iPhone 12, comparat cu iPhone 11

14.10.2020
Cât ține bateria la iPhone 12, comparat cu iPhone 11

Potrivit specificațiilor furnizate de Apple, bateria iPhone 12 ține până la 17 ore în redare video, cât avem și pe iPhone 11. Mai compact, iPhone 12 mini se alege cu un acumulator mai mic, care taie aproximativ 2 ore din autonomia video.

Durata bateriei este un aspect foarte important în alegerea unui smartphone, iar când acesta este un telefon din gama premium așteptările sunt și mai mari. Problemele apar atunci când dorința producătorilor pentru obținerea unui design cât mai suplu și atractiv intră în conflict cu limitări alte tehnologiilor disponibile, soluția rezultată fiind în mod inevitabil una de compromis.

cât ține bateria la iPhone 12

Din fericire pentru fanii iPhone, Apple are la dispoziție multiple „pârghii” pentru administrarea consumului bateriei, începând cu optimizarea foarte atentă a platformei iOS, până la selecția de componente hardware. Spre deosebire de alți producători smartphone, Apple nu este complet la mila furnizorilor de componente, impunând cerințe stricte de calitate și eficiență pentru acordarea contractelor râvnite și de alți producători de componente. Nu în ultimul rând, Apple dezvoltă propriile chipseturi pentru smartphone, adaptate pentru a respecta întocmai cerințele produsului finit.

Cât ține bateria la iPhone 12

Toate cele patru modele iPhone 12 lansate anul acesta vin cu un nou design de carcasă, care renunță la marginile rotunjite în favoarea unei rame latelare ce amintește puțin de seria iPhone 4. Schimbarea este importantă mai ales din punct de vedere al eficienței, carcasa cu margini drepte putând fi exploatată fie pentru obținerea unui telefon mai compact, sau pentru a strecura componente mai voluminoase la interior, cum ar fi un acumulator de capacitate mai mare. Totuși, Apple a ales să nu pluseze mai departe creșterea de autonomie aduse seriei iPhone 11, cifrele promise rămânând aproximativ aceleași și pentru iPhone 12, cu o excepție.

Cât ține bateria la iPhone 12

Cu dimensiuni comparabile seriilor iPhone SE/7/8, noul iPhone 12 mini oferă autonomie video comparabilă seriei iPhone XS Max (15 ore) și cu două ore mai mult decât iPhone SE. Cât ține bateria la iPhone 12? Ei bine, așteptările sunt la nivelul stabilit de iPhone 11 – până la 17 ore autonomie video.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult