Cât va costa Galaxy A52s, versiunea cu Snapdragon 778G a modelului A52 deja lansat

03.08.2021
Cât va costa Galaxy A52s, versiunea cu Snapdragon 778G a modelului A52 deja lansat

Deși Galaxy A52 5G este încă proaspăt în catalogul de lansări Samsung, producătorul sud-coreean pregătește deja un refresh, Galaxy A52s venind cu un cu chipset mai performant.

Nu se întâmplă prea des ca Samsung să livreze un mid-range atât de echilibrat cum este Galaxy A52. Însă nici acesta nu este perfect, chipsetul Snapdragon 750G (720G pentru modelul fără 5G) fiind mai degrabă departe de nivelul stelar de performanță întâlnit la ultimele modele Galaxy S. Astfel principala atracție la actuala versiune Galaxy A52 este ecranul AMOLED de calitate ”Samsung” și camera foto cu stabilizare optică, capabilă să livreze poze la un nivel de calitate mai mult decât suficient, folosind rezoluția de 12MP (64MP ca setare opțională).

Dorind să-și păstreze avantajul competitiv, Samsung pregătește o nouă versiune Galaxy A52s 5G, care ar urma să fie disponibilă la preț de 450-500 euro în echiparea cu 128GB stocare internă. Spre comparație, actualul model A52 5G este livrat cumpărătorilor europeni pentru aproximativ 446 de euro.

Comparat cu SD750G, soluția Snapdragon 778G aduce un salt de aproximativ 20% în testele single-core, respectiv 40% în cele multi-core (potrivit GeekBench 5), câștigul de performanță fiind sesizabil. Astfel, dacă prețul rămâne neschimbat, Galaxy A52s are toate șansele să devină un nou best-buy, aducând chiar mai multă valoare pentru fanii Samsung.

Potrivit zvonurilor, Samsung intenționează să dezvăluie Galaxy A52s mai întâi pentru piața europeană, în versiunile de culoare Awesome Mint, Awesome White, Awesome Black și Awesome Violet.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult