Cate calorii poti trimite intr-un SMS?

30.10.2007
Cate calorii poti trimite intr-un SMS?

Japonezii de la NTT DoCoMo propun un nou terminal adresat persoanelor ocupate, care totusi doresc sa duca o viata sanatoasa. Wellness Navigator, dezvoltat impreuna cu Mitsubishi, dispune de un senzor de miscare ce poate calcula distanta pe care ai alergat-o si iti poate spune numarul de calorii arse.

Wellness Navigator: un slide-phone subtire si elegant, care are grija de sanatatea utilizatorilor. Inca nu se stie ce factor de radiatie SAR are.

In plus, te poate atentiona daca anumite functii fiziologice, precum greutatea sau respiratia, ies in afara parametrilor normali. Fiind totusi un mobil, presupunem ca poate efectua apeluri si trimite SMS-uri. Senzorul de miscare isi poate da seama daca mergi, alergi, urci pe scari sau te odihnesti si calculeaza caloriile arse in aceste activitati.

In mod similar cu tehnologia utilizata de Nike pentru canadienele sale inteligente, Wellness Navigator monitorizeaza sesiunile zilnice de jogging, in timp ce tu poti sa te bucuri de o auditie muzicala hi-fi.

Daca ridici telefonul cu bratele perfect intinse, poti afla cantitatea exacta de grasime pe care trebuie sa o dai jos. Senzorul aflat in varful terminalului nu este un port infrarosu, cum ne-am obisnuit la majoritatea modelelor, ci un instrument care iti masoara pulsul.

NTT inca testeaza unele tehnologii care vor fi implementate in telefon, precum o functie ce monitorizeaza exact ce mananci intr-un interval de 24 de ore si, mai important, cate calorii adaugi cu fiecare inghititura. Compania vrea de asemenea sa ofere telefoanelor capabilitati de networking, astfel incat vei putea sa impartasesti cu ceilalti progresul impresionant pe care l-ai facut in cruciada impotriva caloriilor.

Telefonul se pregateste sa iti spuna exact cat esti de gras. Nu fi tentat sa ii faci cunostinta cu cel mai apropiat perete dupa aceasta.

NTT inca nu a anuntat cand va fi disponibil telefonul si nici pretul recomandat de vanzare, dar nu ne-am mira daca ar include in pachet, pe langa incarcator si handsfree, cateva pastile de slabit.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News