Caterpillar S62 Pro, smartphone-ul cu termoviziune, primește un nou design și hardware îmbunătățit

29.07.2020
Caterpillar S62 Pro, smartphone-ul cu termoviziune, primește un nou design și hardware îmbunătățit

Caterpilllar anunță S62 Pro, o versiune mai elegantă a celebrului smartphone cu termoviziune, oferind un ecran mai mare și performanțe îmbunătățite.

Propus cu prețul de 749 dolari, dispozitivul recomandat meseriașilor care doresc ceva mai mult decât un smartphone cu funcții de bază încearcă să răspundă un pic mai mult așteptărilor unui public obișnuit cu telefoane subțiri și elegante. Rezultatul este un produs cu baterie mai mică și mai puțini senzori incluși decât modelul anterior.

Trecând peste compromisul făcut, Caterpilllar S62 Pro reprezintă totuși un upgrade pe majoritatea criteriilor relevante. Spre exemplu, ecranul de 5.2 inch prezent la modelul S61 cedează locul unuia de 5.7 inch, ce-i drept, tot cu rezoluție 1080p. La interior, configurația bazată pe Snapdragon 630 și 4GB memorie RAM a cedat locul uneia cu Snapdragon 660 și 6GB memorie RAM. Spațiul de stocare a fost dublat la 128GB, iar în loc de Android 8.0 primim direct Android 10.

Tot pe lista de upgrade a fost și senzorul Flir Lepton 3.5, S62 Pro oferind o rezoluție video de patru ori mai mare în modul termoviziune, sau aproape 20000 de pixeli, fără a lua în calcul augmentarea imaginii obținută cu ajutorul senzorului bazat pe lumină vizibilă. Spre exemplu, ajutat de rezoluția mărită, Caterpilllar S62 Pro este mult mai capabil acum să evidențieze punțile termice pe izolația locuințelor, sau o componentă încinsă din echiparea unei mașinării complexe.

Caterpilllar S62 Pro este un model ceva mai slab dotat, dar mai elegant

Trecând la capitolul compromisuri, Caterpilllar S62 Pro pierde unealta de măsurare a distanței bazată pe senzor laser, dar și senzorul pentru măsurarea calității aerului, responsabil cu alertarea posesorului în cazul expunerii la substanțe volatile (ex. gaze inflamabile). A dispărut și ieșirea jack 3.5mm pentru căști, capacitatea acumulatorului scade de la 4500 la 4000 mAh iar rezoluția camerei foto a scăzut de la 16 MP la 12MP, chiar dacă senzorul optic este unul de generație mai nouă.

Caterpilllar S62 Pro va putea fi comandat începând cu luna august la un preț cu 20 dolari mai mare decât modelul anterior, producătorul mizând pe relativa lipsă a competiției pe acest segment de produse pentru atragerea de cumpărători.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult