Ce ascund la interior telefoanele Google Pixel 3a şi cât de uşor pot fi reparate (VIDEO)

11.06.2019
Ce ascund la interior telefoanele Google Pixel 3a şi cât de uşor pot fi reparate (VIDEO)

Nu foarte costisitor, solid construit şi relativ uşor de reparat la nevoie, Google Pixel 3a este genul de smartphone pe care te poţi baza.

Livrat într-o carcasă albă confecţionată din policarbonat, Pixel 3a nu pare a fi genul produs care să reziste în timp, însă aparenţele pot fi înşelătoare. Testele de anduranţă făcute de specialiştii canalului YouTube JerryRigEverything au relevat o construcţie surprinzător de solidă, carcasa lui Pixel 3a trecând testul de îndoire fără a suferi deformări permanente sau alte defecţiuni.

Experţii iFixit acordă modelului Pixel 3a un scor de 6 din 10 puncte pentru reparabilitate, peste media produselor smartphone din generaţia actuală.

Îmbinată prin lipire cu ecranul protejat folosind sticlă DragonTrail (alternativă Gorilla Glass), carcasa din policarbonat se desface prin metode convenţionale, încălzind mai întâi adezivul aplicat pe conturul ecranului. La interior găsim componente cu un design modular, uşor de extras cu ajutorul unui şurubelniţe. Până şi acumulatorul, deşi este fixat cu adeziv, poate fi separat fără a risca deformarea carcasei.

Din păcate, carcasa telefoanelor Pixel 3a nu este rezistentă la apă, un eventual accident putând cauza daune serioase. Carcasa din plastic deschis la culoare este vulnerabilă la uzură prin acumularea de zgârieturi şi tocirea suprafeţelor neprotejate. În cazul fisurării ecranului, designul modular face înlocuirea sa foarte uşoară, prin simpla extragere a conectorului tip panglică fixat cu două şuruburi.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult