Ce e mai greu de „spart”? Autentificarea Face ID sau codul PIN

15.10.2018
Ce e mai greu de „spart”? Autentificarea Face ID sau codul PIN

Companiile de securitate puse în slujba autorităţilor americane acordă suspect de multă atenţie tehnologiei Face ID, recomandând poliţiştilor care gestionează telefoanele iPhone X confiscate de la persoane arestate să nu privească direct ecranul acestora, în ideea de a acorda cât mai multe şanse de pentru autentificarea Face ID, înainte de a ajunge la codul PIN.

Un lucru este clar, poliţia din statele unite nu are o „portiţă” prin care să acceseze orice telefon iPhone. Dacă ar exista, nu am parcurge acum această informaţie, potrivit căreia tehnologia Face ID lasă o şansă importantă pentru accesarea dispozitivelor suspecţilor de fapte penale.

Funcţionând ca alternativă la autentificarea cu parolă, tehnologia Face ID pune la dispoziţie 5 încercări pentru deblocarea dispozitivelor Apple folosind recunoaştere facială. Dacă cele 5 încercări eşuează, alternativa rămasă este furnizarea codului PIN, setat obligatoriu înainte de activarea Face ID.

Deşi foloseşte tehnologii laser pentru scanarea în 3D a trăsăturilor faciale, Face ID nu este un sistem infailibil, ocolirea sa fiind demonstrată deja folosind o combinaţie între imagini 2D şi machete 3D modelate după chipul persoanei reale. Totuşi, chiar şi cel mai experimentat tehnician nu poate păcăli senzorul Face ID din prima încercare. Problema este că din necunoaştere sau neglijenţă, reprezentanţii forţelor de ordine încearcă să pornească telefoanele suspecţilor, fie şi doar pentru a vedea daca acestea sunt protejate cu parolă, simpla privire a ecranului irosind una sau poate toate cele 5 încercări disponibile pentru autentificare Face ID.  

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult