Ce nu ştiam despre Windows Phone 8 până acum

31.10.2012
Ce nu ştiam despre Windows Phone 8 până acum

Microsoft a avut grijă ca în ultimele luni să ne familiarizeze cu facilităţile principale introduse de Windows Phone 8 pe telefoanele mobile. Asta nu înseamnă că nu au păstrat câţiva aşi în mânecă. Nu cred că vroiau să fie sursă de inspiraţie pentru update-uri pentru Android sau iOS, în condiţiile în care erau aşteptate versiuni noi anul acesta. În cadrul lansării oficiale de luni, facilităţile „secrete” au ieşit la iveală şi le vom prezenta pe scurt în continuare.

Sunteţi părinţi şi copiii vă asaltează smartphone-ul când ajungeţi acasă? Microsoft vă propune facilitatea Kid’s Corner. Ea creează un mediu sigur şi limitat pentru cei mici. Ei pot accesa jocurile şi aplicaţiile favorite, fără a fi necesară deblocarea smartphone-ului de către părinte. Să nu vă miraţi dacă nu veţi mai primi vreun apel seara. Bateria este cel mai probabil descărcată. Evident, părintele este cel care stabileşte la ce poate avea acces copilul. O funcţie similară este oferită şi de noul sistem de operare pentru PC-uri şi tablete Windows 8.

Nokia Lumia 920

În Windows Phone 8, aplicaţia People Hub vine cu Rooms, camere în care utilizatorii pot pune laolaltă diverse servicii partajate. Liste, planificări şi fotografii vor fi de-acum accesibile doar celor care sunt invitaţi în cameră. Microsoft susţine că această facilitate funcţionează şi în aplicaţia pentru iOS, însă nu a menţionat versiunea pentru Android.

HTC Windows Phone 8X

Microsoft s-a lăudat în ultimul timp cu nivelul de integrare oferit pentru diverse servicii. Windows Phone 8 permite upload-ul rapid al unei fotografii direct în SkyDrive. De aici, ele pot fi imediat partajate pe o reţea de socializare. Există însă unele limitări. Imaginea trimisă în nor este redimensionată, pentru ca transferul să se facă rapid şi fără consum mare de bandă. Dacă vreţi să urcaţi în SkyDrive imaginile la rezoluţie mare, va trebui să apelaţi la aplicaţia Zune Desktop pentru sincronizare. Sperăm să vă prezentăm cât mai curând sistemul de operare Windows Phone 8, pe unul din terminalele lansate la acest final de an.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Recomandare video