Ce telefoane aşteptăm în 2008

Ce telefoane aşteptăm în 2008
Aprilie – Iunie

După valurile de anunţuri şi prezentări de telefoane noi de la 3GSM şi CeBIT 2008, anul în curs sună promiţător pentru pasionaţii acestui domeniu. Sau mai bine spus, cele 3 trimestre care au mai rămas din acest an. Din informaţiile devenite oficiale până în prezent putem întocmi o listă cu cele mai interesante telefoane mobile de care vom avea parte în 2008.

Samsung de primăvară

Coreenii de la Samsung sunt cei mai grăbiţi. Pentru luna aprilie, aceştia ne pregătesc două modele: G810 şi U900 Soul. Samsung G810 sa va bate cu Nokia N95 pentru poziţia de cel mai dotat telefon. Asta cel puţin până când va fi lansat N96. Smartphone-ul coreenilor iese în evidenţă, pe lângă toate celelalte funcţii, prin camera foto de 5MP cu 3X zoom optic.

Samsung G810

Samsung U900 Soul nu este la fel de dotat ca G810 dar are şi el propriile atuuri. Designul, în primul rând, pare interesant la prima vedere. Este un slider dotat cu majoritatea funcţiilor dispozitivelor high-end, mai puţin suportul Wi-Fi. Fanii Internetului mobil se vor bucura totuşi de viteza furnizată de standardul HSDPA.

Samsung U900 Soul

Şi luna mai este presărată cu modele Samsung. Mai exact F400 şi F480. Primul ar trebui să apară pe 12 mai, urmat la o săptămâna de cel de-al doilea. Diferenţele dintre cele două modele sunt vizibile începând cu designul. F400 este un slider, în timp ce F480 se dovedeşte adeptul stilului iPhone.

Motorla supravieţuieşte şi în 2008

Tot în luna mai vom avea plăcerea să vedem două modele Motorola, companie care se chinuie să-şi scape de la înec divizia de telefoane mobile. ROKR E8 se anunţă un concurent serios pentru walkman-urile Sony Ericsson, datorită unui player multimedia cu numeroase funcţii avansate. Un rol important în eticheta de dispozitiv multimedia al acestui model îl joacă tastele de control destul de bizare. Nu ne grăbim însă să dăm un verdict în privinţa lor. Aşteptăm să-l primim la teste să vedem dacă bizar poate avea şi conotaţii pozitive.

ROKR E8

RIZR Z10 este al doilea telefon Motorola aşteptat în luna mai. Este de fapt un smartphone care are la baza Symbian UIQ3. Designul nu este tocmai atrăgător, cel puţin aşa reiese din pozele în care l-am văzut până acum.

RIZR Z10

Nokia şi Sony Ericsson

Şi ca să fie clar că luna mai este foarte importantă pentru producătorii de telefoane mobile, Nokia şi Sony Ericsson ne tentează la rândul lor cu câte un model. Finlandezii de la Nokia vor lansa modelul N78. Este un smartphone cu cea mai nouă versiune de Symbian S60, versiunea 3.2, dotat cu GPS şi un ecran de 2.4 inch.

Nokia N78

Sony Ericsson a ales pentru luna florilor un telefon despre care nu sunt foarte multe spus: T280. Atuul său va fi preţul.

În ultima luna a celui de-al doilea trimestru, iunie, vom avea parte de un singur telefon nou. Este vorba de Sony Ericsson C902. Litera C din denumire este noul caracter emblemă al seriei Cyber-shot. Dar C902 se poate lăuda cu mai multe funcţii, nu numai cu camera de 5 MP. Oferă HSDPA, are slot de memorie (M2) dar îi lipseşte suportul Wi-Fi.

Sony Ericsson C902

Iulie – Septembrie

Sony Ericsson nu renunţă (deocamdată) la UIQ3

Şi pentru a dovedi consecvenţă, Sony Ericsson ţine capul de afiş pentru a treia lună consecutiv cu un model nou. De data aceasta este vorba de un smartphone cu Symbian UIQ3. G900 va face deliciul pasionaţilor pretenţioşi şi oamenilor de afaceri. Nu lipseşte ecranul cu funcţii touch (numai 2.4 inch), HSDPA, Wi-Fi, camera de 5 MP şi toate atuurile unui telefon inteligent de ultimă generaţie.

Sony Ericsson G900

Nokia N96

În August va veni urmaşul lui N95. Nokia N96 este unul dintre telefoanele de la care avem aşteptări mari, deoarece trebuie să fie mai bun decât înaintaşul său şi mai ales să îl ţină şi bateria mai mult. N96 va avea un ecran de 2.8 inch pe care te vei putea uita la televizor graţie receiver-ului DVB-H . Şi ca un dispozitiv multimedia care se respectă, N96 va pune la dispoziţie 16 GB memorie internă. Dacă se păstrează trendul, anul viitor Nokia va veni cu un N97 de 32 GB şi tot aşa.

Nokia N96

XPERIA X1

Nu se ştie exact când va avea loc lansarea primului smartphone Sony Ericsson cu Windows Mobile, cert e că acest lucru se va produce în a doua jumătate a anului. XPERIA X1 va fi asemănător ca dotări cu C902. Deosebirile majore constau în sistemul de operare Windows Mobile 6.1, tastatura full QWERTY şi ecranul de 3 inch cu rezoluţie de 800 x 480 pixeli.

XPERIA X1

Mai mult ca sigur că, în timp, vor fi anunţate şi alte modele noi, în special spre sfârşitul anului. Modelele amintite în acest articol nu vor fi singurele telefoane ale acestui an. Dar cu siguranţă vor fi printre cele mai interesante.