Cel mai ieftin smartphone Nokia va avea un succesor. Cum arată şi cu ce dotări vine Nokia 1 Plus

28.01.2019
Cel mai ieftin smartphone Nokia va avea un succesor. Cum arată şi cu ce dotări vine Nokia 1 Plus

Aşteptat să fie prezentat MWC 2019, Nokia 1 Plus, cel mai ieftin telefon Android livrat sub brandul Nokia, va fi echipat cu versiunea Android 9 Pie Go Edition, special adaptată de Google pentru folosirea cu telefoane low-cost.

Succesor pentru modelul Nokia 1 lansat anul trecut, noul dispozitiv păstrează alura de telefon ieftin, dar îmbunătăţeşte raportul ecran-carcasă şi creşte rezoluţia la 480×960 pixeli, corespunzătoare ratei de aspect 18:9. Astfel, diagonala de afişare creşte la 5”, comparat cu 4.5” la modelul anterior.

Pentru a nu depăşi bugetul de 100 euro fixat de modelul anterior, Nokia 1 Plus păstrează configuraţia cu 1GB memorie RAM şi chipset MediaTek. Noua soluţie MT6739 vine însă cu un procesor quad-core la 1.5GHz şi conectivitate LTE 4G, oferind viteze rezonabile de acces la internet mobil.

Printre dotările prezente la modelul anterior şi aşteptetate să fie preluate de succesolul Nokia 1 Plus se mai numără suportul dual-SIM, memoria internă de 8GB şi slotul microSD. Camera foto de 5MP ar putea primi un mic upgrade la partea de rezoluţie, însă nu ar trebuie să aşteptăm mari progrese în privinţa calităţii imaginii.

Urmând anunţului aşteptat spre finalul lunii februarie, Nokia 1 Plus ar putea să-şi facă apariţia în ofertele magazinelor la începutul acestei primăveri.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult