Cel mai mic smartphone din lume are mărimea unui card de credit

22.04.2016
Cel mai mic smartphone din lume are mărimea unui card de credit

Produs de o companie numită Posh Mobile, Micro X S240 se doreşte a fi un smartphone elegant care să poată fi strecurat până şi în cele mai înguste buzunare.

În timp majoritatea producătorilor mizează pe modele smartphone cu ecran cât mai mare, există încă o nişă şi pentru cele compacte, mai comod de manevrat şi transportat. Însă Micro X S240 duce lucrurile la extrem, telefonul cu sistem Android punând la dispoziţie doar un ecran de 2.4”, care ar putea să-i pună în dificultate pe cei cu vederea mai slabă, sau degete groase.

Carcasa cu dimensiuni 4,8 x 1,1 x 8,9 cm şi o greutate de numai 53.5 grame adăposteşte o configuraţie modestă, cu 512MB memorie RAM şi un chipset Mediatek MT6572M, oferind CPU dual-core la 1.2GHz. Din fericire alături de cartela microSIM există şi un slot microSD, util pentru suplimentarea memoriei interne de 4GB.

Lista dotărilor este completată cu o cameră foto de 2MP şi cameră frontală de tip VGA, respectiv conectivitate 3G HSDPA+ pentru acces la internet mobil.

Adjudecând titlul de cel mai mic smartphone din lume, Micro X S240 poate fi achiziţionat la un preţ modest, de 49.99 dolari.

Citeşte şi Gionee reînvie moda telefoanelor cu clapetă, lansând un smartphone cu două ecrane şi 4GB memorie RAM

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult