Cel mai nou update pentru Galaxy S23 limitează performanța în filmare a dispozitivelor

28.07.2023
Cel mai nou update pentru Galaxy S23 limitează performanța în filmare a dispozitivelor

Utilizatorii de Galaxy S23 raportează că Samsung ar fi limitat capabilitățile de filmare în rezoluție 8K după cel mai recent update de software. De la lansare și până la update-ul din iulie 2023, flagship-urile Samsung puteau filma în rezoluție 8K cu bitrate crescut de până la 200 Mbps, o setare opțională care putea fi activată. Acum însă, acea opțiune a dispărut, iar filmarea este limitată la o calitate mai slabă.

Modelele Galaxy S23 filmează acum în 8K la calitate mai slabă

Galaxy S23 permite filmare în rezoluție 8K la 30 sau 24 cadre pe secundă, iar pentru o rezoluție atât de mare, un bitrate pe măsură asigură captarea mai multor detalii, în special în cadrele cu multă mișcare. La 200 Mbps, filmarea 8K de pe telefoanele Galaxy S23 avea un aspect „curat”, iar la editare, bitrate-ul mai mare asigură o performanță mai bună, întrucât compresia nu este atât de agresivă.

Acum însă, după update, bitrate-ul este limitat la doar 80 Mbps, o valoare mai mică decât jumătate din maximum posibil anterior. Astfel, imaginile înregistrate în 8K ar putea avea probleme în cadre cu multă mișcare, iar editarea ar putea fi mai lentă, din cauza compresiei mai puternice.

Sunt însă puține șanse ca această limitare să afecteze prea mulți utilizatori. În primul rând, telefoanele Samsung vin configurate din fabrică pe filmare în Full HD, ceva ce mulți utilizatori nu modifică. Apoi, filmările în 8K la 200 Mbps ar ocupa oricum foarte mult spațiu de stocare, deci probabil că puțini ar fi activat această opțiune chiar și atunci când era disponibilă.

Unii utilizatori spuneau că modul de filmare în 200 Mbps ar fi inclus sacadări în filmări, ceea ce ar putea însemna că Samsung a eliminat această funcție pentru că nu funcționa corespunzător. De altfel, este posibil ca un update următor să reintroducă funcția, după ce aceasta este reparată. Având în vedere că Samsung nu a menționat această schimbare și nici nu a vorbit despre posibilitatea de a „repara” funcția, acestea sunt doar speculații.

Pe de altă parte, Samsung se laudă întotdeauna cu specificațiile și capabilitățile dispozitivelor sale mobile, iar clienții care sunt impresionați de puterea brută a componentelor ar putea fi dezamăgiți dacă nu pot beneficia la maximum de capabilitățile telefoanelor.

sursa: Android Authority

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult